PISTÁCIOVÝ DORT S RUBY ČOKOLÁDOU - DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA PISTÁCIOVÝ DORT S RUBY ČOKOLÁDOU

KORPUS

  1. Vajíčka, třtinový cukr a cukr krupici vyšleháme do pěny.
  2. Do pěny přidáme jogurt, olivový olej a zamícháme.
  3. Přidáme směs pistáciové a mandlové mouky, hladkou mouku, pistáciovou pastu, jedlou sodu, sůl a krátce zamícháme do stejnorodé hmoty.
  4. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem, a nalijeme do ní připravené těsto.
  5. Pečeme na 160°C asi 1 hod.
  6. Před vytažením korpusu z trouby vyzkoušíme špejlí, zda máme upečeno.

VANILKOVÉ STUDENÉ MARSHMALLOWS

  • 15g želatiny v plátcích předem nabobtnané a vymačkané
  • 230g vařící vody
  • 1 vanilkový lusk
  • 20g citronové šťávy
  • 80g cukru krupice
  1. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, vyndáme a zalijeme horkou vodou.
  2. Přimícháme vanilková zrníčka, citrónovou šťávu a cukr a vychladíme.
  3. Vychlazenou směs vyšleháme do husté pěny.
  4. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem, a nalejeme do ní připravenou směs.
  5. Necháme zmrazit asi 2 hod.
  6. Nakrájíme horkým nahřátým nožem na kousky, kterými budeme na závěr dort zdobit.

GANACHE (KRÉM)

  1. Zahřejeme směs mléka, smetany a nastrouhané fazole (stáhneme z plotny těsně před tím, než se začne vařit).
  2. Ruby čokoládu zalijeme horkou směsí a vymícháme v hladkou směs.
  3. Přimícháme máslo (není potřeba zašlehávat vzduch, jedná se o hutnou čokoládovou luxusní ganache).
  4. Na závěr vmícháme špetku himálajské soli.

SESTAVENÍ DORTU

  1. Korpus rozkrojíme dvěma řezy na 3 pláty.
  2. Na spodní vrstvu natřeme část ganache, kterou posypeme malinami.
  3. Přidáme druhou vrstvu korpusu a opět jí natřeme částí ganache, kterou také posypeme malinami.
  4. Přidáme poslední vrstvu korpusu a nahrubo celý dort zamaskujeme (použijeme zbylou ganache)
  5. Metalickou barvu rozmícháme v ginu (nebo v jakémkoliv oblíbeném čirém čistém alkoholu).
  6. Nahrubo zamaskovaný dort potřeme směsí metalické barvy a necháme krátce zachladit.
  7. Ozdobíme kousky marshmallow, pistáciemi, růžovými kvítky, malinami, třešněmi a vanilkovým luskem.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení