PISTÁCIOVÝ DORT S RUBY ČOKOLÁDOU - DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA PISTÁCIOVÝ DORT S RUBY ČOKOLÁDOU

KORPUS

  1. Vajíčka, třtinový cukr a cukr krupici vyšleháme do pěny.
  2. Do pěny přidáme jogurt, olivový olej a zamícháme.
  3. Přidáme směs pistáciové a mandlové mouky, hladkou mouku, pistáciovou pastu, jedlou sodu, sůl a krátce zamícháme do stejnorodé hmoty.
  4. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem, a nalijeme do ní připravené těsto.
  5. Pečeme na 160°C asi 1 hod.
  6. Před vytažením korpusu z trouby vyzkoušíme špejlí, zda máme upečeno.

VANILKOVÉ STUDENÉ MARSHMALLOWS

  • 15g želatiny v plátcích předem nabobtnané a vymačkané
  • 230g vařící vody
  • 1 vanilkový lusk
  • 20g citronové šťávy
  • 80g cukru krupice
  1. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, vyndáme a zalijeme horkou vodou.
  2. Přimícháme vanilková zrníčka, citrónovou šťávu a cukr a vychladíme.
  3. Vychlazenou směs vyšleháme do husté pěny.
  4. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím papírem, a nalejeme do ní připravenou směs.
  5. Necháme zmrazit asi 2 hod.
  6. Nakrájíme horkým nahřátým nožem na kousky, kterými budeme na závěr dort zdobit.

GANACHE (KRÉM)

  1. Zahřejeme směs mléka, smetany a nastrouhané fazole (stáhneme z plotny těsně před tím, než se začne vařit).
  2. Ruby čokoládu zalijeme horkou směsí a vymícháme v hladkou směs.
  3. Přimícháme máslo (není potřeba zašlehávat vzduch, jedná se o hutnou čokoládovou luxusní ganache).
  4. Na závěr vmícháme špetku himálajské soli.

SESTAVENÍ DORTU

  1. Korpus rozkrojíme dvěma řezy na 3 pláty.
  2. Na spodní vrstvu natřeme část ganache, kterou posypeme malinami.
  3. Přidáme druhou vrstvu korpusu a opět jí natřeme částí ganache, kterou také posypeme malinami.
  4. Přidáme poslední vrstvu korpusu a nahrubo celý dort zamaskujeme (použijeme zbylou ganache)
  5. Metalickou barvu rozmícháme v ginu (nebo v jakémkoliv oblíbeném čirém čistém alkoholu).
  6. Nahrubo zamaskovaný dort potřeme směsí metalické barvy a necháme krátce zachladit.
  7. Ozdobíme kousky marshmallow, pistáciemi, růžovými kvítky, malinami, třešněmi a vanilkovým luskem.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company