MAKRONKY - DIANA COMPANY & MÍŠA LANDOVÁ - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA MAKRONKY 

barevnost a příchuť makronek si každý může zvolit podle sebe my jsme dělali Makronky se slaným arašídem (35-40 ks)

MANDLOVÉ TĚSTO

  1. Mandlovou mouku společně s moučkovým cukrem krátce promixujte, přidejte polovinu bílků (55 g) a stěrkou utřete do hladké pasty. V tomto kroku můžete přidat gelovou barvu.
  2. Krupicový cukr dejte do menšího rendlíku, zalijte vodou a svařte na cukrový rozvar o teplotě 118 stupňů. Současně začněte šlehat druhou polovinu bílků (55 g) do polotuhého sněhu (v tomto kroku se
    přidává prášková barva).
  3. Jakmile rozvar dosáhne požadované teploty, pomalu ho začněte lít za stálého šlehání na předšlehané bílky. Pokračujte ve šlehání do zchladnutí a zpevnění sněhu.
  4. Sníh ve dvou částech stěrkou vmíchejte do mandlové pasty a míchejte tak dlouho, dokud vám těsto pomalu neztéká ze stěrky.
  5. Hmotou naplňte cukrářský sáček s hladkou špičkou o průměru 9 mm a na plechy vyložené pečícím papírem či podložkou nastříkejte makronky o průměru ca. 4 cm.
  6. Plechem bouchněte o stůl nebo poklepejte rukou zespodu, aby se těsto zbavilo vzduchových bublin nebo případných špiček.
  7. Makronky lehce posypte sekanými arašídy a nechte před pečením zaschnout. Pečte po jednom plechu v troubě vyhřáté na 140 stupňů (horkovzduch) zhruba 15 minut, až jsou na dotek pevné a jdou dobře odloupnout z papíru.
  8. Po vytažení z trouby nechte makronky chladnout na plechu, až po úplném vychladnutí opatrně sloupněte z papíru.

ARAŠÍDOVÁ NÁPLŇ

  1. Čokoládu zalijte smetanou, přidejte špetku soli a společně rozpusťte v mikrovlnce. Promíchejte, přidejte arašídovou pastu a promixujte celou směs tyčovým mixérem. Nakonec zapracujte i máslo.
  2. Krém přelijte do misky, zakryjte fólií (přímo na krém) a dejte na 6-8 hodin odležet do chladu.
  3. Vychlazený krém stěrkou promíchejte, přendejte do sáčku a makronky naplňte. Do každé makronky vmáčkněte do krému 2-3 slané arašídy.
  4. Skladujte v uzavřené dóze v lednici a nechte alespoň do druhého dne rozležet.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company