PISTÁCIOVÉ LIZÁTKA- DIANA COMPANY & VANILKA_A_RUM - DIANA V KUCHYNI

Pop cake pistáciové lízátka s malinami a bílou čokoládou
 

Budete potřebovat:
Korpus

Na polevu:


Postup:

  1. V robotu si vyšleháme bílky s cukrem do pevna, po jednom přidáváme žloutky, necháme hezky zapracovat a přilijeme olej.
  2. Obě mouky a prášek do pečiva si smícháme a prosejeme. Tuto sypkou směs zapracujeme alespoň na dvakrát do těsta vařečkou a ve formě pečeme na 180’C cca 25min. (Podle špejle)
  3. Vychladlý korpus rozdrobíme pomocí pádlové metly a přidáme 180g mascarpone krému, 100g pistáciového másla a hrst lyo malin.
  4. Vypracujeme nelepivou pevnou hmotu, ze které vytvarujeme kuličky po 25g. Kuličky dáme na tácek, zapíchneme do nich lízátkové tyčky, přikryjeme fresh folii a dáme chladit do lednice alespoň na 2,5 hodiny.
  5. Mezitím si rozpustíme 300g bílé Callebaut čokolády s 13g kokosového oleje. Čokoládu necháme vychladnout do pokojové teploty.
  6. Ztuhlá lízátka namáčíme do čokolády, dáme na pečící papír a necháme chvilku zaschnout. Zbytek čokolády přendáme do zdobícího sáčku a tenoučkou dírkou lízátka po obvodu ozdobíme.
  7. Nakonec posypeme lyo malinami a sekanými zelenými pistáciemi, necháme zatuhnout v lednici a podáváme.
  8. Dobrou chuť

Recept by @vanilka_a_rum

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company