Pop cake pistáciové lízátka s malinami a bílou čokoládou
Budete potřebovat:
Korpus
- 4 vejce velikosti M
- 80g cukru krupice
- 50g hladké mouky
- 50g polohrubé mouky
- 6g prášku do pečiva
- 20g oleje
- Zrníčka z půlky vanilkového lusku
- 220g mascarpone krému
- 100g pistáciové másla
- Hrst lyofilizovaných malin
- Loupaná pistáciová jádra
Na polevu:
- 300g bílé Callebaut čokolády
- 13g kokosového oleje
Postup:
- V robotu si vyšleháme bílky s cukrem do pevna, po jednom přidáváme žloutky, necháme hezky zapracovat a přilijeme olej.
- Obě mouky a prášek do pečiva si smícháme a prosejeme. Tuto sypkou směs zapracujeme alespoň na dvakrát do těsta vařečkou a ve formě pečeme na 180’C cca 25min. (Podle špejle)
- Vychladlý korpus rozdrobíme pomocí pádlové metly a přidáme 180g mascarpone krému, 100g pistáciového másla a hrst lyo malin.
- Vypracujeme nelepivou pevnou hmotu, ze které vytvarujeme kuličky po 25g. Kuličky dáme na tácek, zapíchneme do nich lízátkové tyčky, přikryjeme fresh folii a dáme chladit do lednice alespoň na 2,5 hodiny.
- Mezitím si rozpustíme 300g bílé Callebaut čokolády s 13g kokosového oleje. Čokoládu necháme vychladnout do pokojové teploty.
- Ztuhlá lízátka namáčíme do čokolády, dáme na pečící papír a necháme chvilku zaschnout. Zbytek čokolády přendáme do zdobícího sáčku a tenoučkou dírkou lízátka po obvodu ozdobíme.
- Nakonec posypeme lyo malinami a sekanými zelenými pistáciemi, necháme zatuhnout v lednici a podáváme.
- Dobrou chuť
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company