MEDOVÉ MADLENKY S GOLD ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & MARZICAKE- DIANA V KUCHYNI

Medové madlenky s Gold čokoládou


Milujete-li med a vůni pomeranče, medové madlenky si určitě oblíbíte. A až zjistíte, že se jedná o sladkost, kterou upečete nejen rychle, ale velmi jednoduše, stanou se madlenky u vás doma velmi pravidelným dezertem. Když je autorka receptu upeče, zmizí opravdu velmi rychle. A proto zadělává dvojnásobné množství těsta. Druhou část nechá v lednici do druhého dne a má repete.

Pomůcky

  • Silikonová forma na madlenky. Sprej na pečící formy.

Ingredience na madlenky:

Madlenky postup

  1. Máslo rozehřejte a následně nechte při pokojové teplotě.
  2. Přidejte do něj cukr, vanilínový cukr, med, kůru a šťávu z pomeranče.
  3. Do mísy vyklepněte dvě celá vejce a metličkou je lehce prošlehejte.
  4. Poté přimíchejte máslo s ostatními ingrediencemi.
  5. Nakonec zapracujte postupně hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva..
  6. Dobře zpracované těsto přikryjte fólií na dotek a dejte minimálně na 1,5 hodiny do lednice.

Pečení

  1. Formu vystříkejte sprejem.
  2. Odleželé těsto přendejte do cukrářského sáčku.
  3. Formu plňte těstem jen do 3/4. Formou poklepejte a vyrovnejte naplnění.
  4. Pečte v předehřáté troubě nejprve 5 minut na 190°C a následujících 5 minut snižte na 150°C.
  5. Po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.
  6. Formu pečlivě vymyjte a odmastěte.

Dokončení

  1. 80 g čokolády rozhřejte v mikrovlnce na 45°C. Poté přimíchejte zbývajících 20g.
  2. Každou formičku naplňte 1 lžičkou čokolády.
  3. Než čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlenku.
  4. Celou formu s madlenkami přendejte na 10 minut do lednice.
  5. Jakmile čokoláda zatuhne, madlenky vyjměte.

Recept by @marzicake

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company