MEDOVÉ MADLENKY S GOLD ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & MARZICAKE- DIANA V KUCHYNI

Medové madlenky s Gold čokoládou


Milujete-li med a vůni pomeranče, medové madlenky si určitě oblíbíte. A až zjistíte, že se jedná o sladkost, kterou upečete nejen rychle, ale velmi jednoduše, stanou se madlenky u vás doma velmi pravidelným dezertem. Když je autorka receptu upeče, zmizí opravdu velmi rychle. A proto zadělává dvojnásobné množství těsta. Druhou část nechá v lednici do druhého dne a má repete.

Pomůcky

  • Silikonová forma na madlenky. Sprej na pečící formy.

Ingredience na madlenky:

Madlenky postup

  1. Máslo rozehřejte a následně nechte při pokojové teplotě.
  2. Přidejte do něj cukr, vanilínový cukr, med, kůru a šťávu z pomeranče.
  3. Do mísy vyklepněte dvě celá vejce a metličkou je lehce prošlehejte.
  4. Poté přimíchejte máslo s ostatními ingrediencemi.
  5. Nakonec zapracujte postupně hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva..
  6. Dobře zpracované těsto přikryjte fólií na dotek a dejte minimálně na 1,5 hodiny do lednice.

Pečení

  1. Formu vystříkejte sprejem.
  2. Odleželé těsto přendejte do cukrářského sáčku.
  3. Formu plňte těstem jen do 3/4. Formou poklepejte a vyrovnejte naplnění.
  4. Pečte v předehřáté troubě nejprve 5 minut na 190°C a následujících 5 minut snižte na 150°C.
  5. Po upečení vyjměte z formy a nechte vychladnout.
  6. Formu pečlivě vymyjte a odmastěte.

Dokončení

  1. 80 g čokolády rozhřejte v mikrovlnce na 45°C. Poté přimíchejte zbývajících 20g.
  2. Každou formičku naplňte 1 lžičkou čokolády.
  3. Než čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlenku.
  4. Celou formu s madlenkami přendejte na 10 minut do lednice.
  5. Jakmile čokoláda zatuhne, madlenky vyjměte.

Recept by @marzicake

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení