DATLOVÉ SUŠENKY S TONKOU - DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

DATLOVÉ SUŠENKY S TONKOU (MAAMOUL) 20ks

20ks

Těsto:


Datlová náplň:

Na dokončení:

  • 40 g cukru krupice

POSTUP:

  1. Do hrnce dáme vodu, cukr, sůl a olej a přivedeme k varu. Odstavíme a přidáme máslo. Po rozpuštění směs nalejeme do mísy, ve které máme mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky dobře zamícháme. Přikryjeme
  2. Folií a necháme asi 10 minut odpočinout. Poté těsto na vále dobře propracujeme. Skvěle poslouží mixer s metlou typu K.
  3. V malém hrnci lehce zahřejeme olej a nastrouhanou tonku, nesmažíme (!), do mixeru s nožem dáme vypeckované datle, olej s tonkou a sůl a rozmixujeme na Pastu. Z té tvoříme kuličky o váze 12g, ruce můžeme lehce navlhčit vodou, aby se nám lépe s hmotou pracovalo. Z těsta odebíráme asi 20g kousky, v dlaních zakoulíme a poté rozplácneme na tenkou placku, do které datlovou kouli zabalíme. Kuličky odkládáme na plech s papírem. Necháme je asi 10 minut odpočinout a poté zploštíme pomoci sklenice či paličky na maso. Tvary lehce pokropíme vodou a posypeme cukrem krupice. Pečeme při 150C asi 25 minut. Neměly by se příliš zabarvit. Skladujeme v dobře uzavíratelné dóze.


Recept by @marsalekjosef82

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení