CHEESECAKE S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY A VANILKOU- DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

CHEESECAKE S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY A VANILKOU
Forma o průměru 20cm

Na základ:

Na tvarohovou hmotu:


Na karamelizované oříšky:

POSTUP:

  1. Dno dortové formy je stěny vyložíme papírem na pečení. Na základ rozdrtíme sušenky nahrubo, přidáme nahrubo sekané lískové ořechy, promícháme s máslem a citrónovou kůrou a lžící napěchujeme na dno. Dáme do mrazáku na 10 min. zatuhnout.
  2. Na tvarovou hmotu dáme všechny ingredience do barového Blenderu, mixéru a rozmixujeme do jemné hmoty. Pokud nemáme barový mixér, dobře poslouží i tyčový ponorný mixér.
  3. Cílem je získat co nejjemnější hmotu. Tu nalejeme na zatuhlý základ, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 35 až 40 min. do zatuhnutí. Povrch je spíše tmavší barvy. Vyndáme z trouby a necháme dobře vychladnout.
  4. Na karamelizované oříšky dáme do větší pánve olej, sůl a cukr a za občasného míchání utavíme do světlého karamelu. Na něj nasypeme právě upražené, ještě horké, oříšky a na středním plameni mícháme, dokud nejsou v karamelu zcela obaleny. Vyjmeme je z pánve na silikonovou podložku či papír na pečení a ještě zahorka je opatrně od sebe oddělíme. Necháme vychladnout a použijeme k dozdobení.

Recept by @marsalekjosef82

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení