LETNÍ CITRONOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI


Jahodová sezóna stále probíhá a mělo by se toho využít! A co třeba lehkou letní roládou, kde jahodami opravdu nešetříte? V kombinaci s kyselostí citronu je to dezert číslo jedna v mém žebříčku.

NA PIŠKOT BUDETE POTŘEBOVAT:
• 4 vejce
• 150g cukru krupice
• 100g hladké mouky
Kůra z půlky citrónu
Špetka soli
 
POSTUP:
  1. Vejce společně s cukrem a špetkou soli vyšleháme do pěny.
  2. Do vajec prosejeme hladkou mouku.
  3. Přidáme citronovou kůru a jemně vmícháme do pěny.
  4. Těsto vylejeme na předem vyložený plech pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
  5. Ještě horkou roládu překlopíme na utěrku a pečící papír sloupneme.
  6. Utěrku i s roládou zatočíme a necháme vychladnout.
 
NA KRÉM SI PŘIPRAVTE:
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smetana ke šlehání
• 300g jahod
• Moučkový cukr
• Šťáva z jednoho citronu
• 100g pistáciových kousků
 
POSTUP:
  1. Šlehačku si vyšleháme a přidáme do tvarohu. Vymačkáme citronovou šťávu.
  2. Pokrájené jahody si osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
  3. Vychladlou roládu si rozmotáme a pomažete tvarohem se šlehačkou. Poklademe jahody na krém a posypeme drcenými pistáciemi.
  4. Roládu zatočíme a necháme do druhého dne v lednici uležet.
 

Recept by @vojta.fiala_food

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení