LETNÍ CITRONOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI


Jahodová sezóna stále probíhá a mělo by se toho využít! A co třeba lehkou letní roládou, kde jahodami opravdu nešetříte? V kombinaci s kyselostí citronu je to dezert číslo jedna v mém žebříčku.

NA PIŠKOT BUDETE POTŘEBOVAT:
• 4 vejce
• 150g cukru krupice
• 100g hladké mouky
Kůra z půlky citrónu
Špetka soli
 
POSTUP:
  1. Vejce společně s cukrem a špetkou soli vyšleháme do pěny.
  2. Do vajec prosejeme hladkou mouku.
  3. Přidáme citronovou kůru a jemně vmícháme do pěny.
  4. Těsto vylejeme na předem vyložený plech pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
  5. Ještě horkou roládu překlopíme na utěrku a pečící papír sloupneme.
  6. Utěrku i s roládou zatočíme a necháme vychladnout.
 
NA KRÉM SI PŘIPRAVTE:
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smetana ke šlehání
• 300g jahod
• Moučkový cukr
• Šťáva z jednoho citronu
• 100g pistáciových kousků
 
POSTUP:
  1. Šlehačku si vyšleháme a přidáme do tvarohu. Vymačkáme citronovou šťávu.
  2. Pokrájené jahody si osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
  3. Vychladlou roládu si rozmotáme a pomažete tvarohem se šlehačkou. Poklademe jahody na krém a posypeme drcenými pistáciemi.
  4. Roládu zatočíme a necháme do druhého dne v lednici uležet.

 

Po odležení již můžete roládu servírovat. Ideálně k bazénu na lehátko, anebo si ji vemte třeba sebou na piknik do parku.

Recept by @vojta.fiala_food

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company