Jahodová sezóna stále probíhá a mělo by se toho využít! A co třeba lehkou letní roládou, kde jahodami opravdu nešetříte? V kombinaci s kyselostí citronu je to dezert číslo jedna v mém žebříčku.
NA PIŠKOT BUDETE POTŘEBOVAT:
• 4 vejce
• 150g cukru krupice
• 100g hladké mouky
• Kůra z půlky citrónu
• Špetka soli
POSTUP:
- Vejce společně s cukrem a špetkou soli vyšleháme do pěny.
- Do vajec prosejeme hladkou mouku.
- Přidáme citronovou kůru a jemně vmícháme do pěny.
- Těsto vylejeme na předem vyložený plech pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut.
- Ještě horkou roládu překlopíme na utěrku a pečící papír sloupneme.
- Utěrku i s roládou zatočíme a necháme vychladnout.
NA KRÉM SI PŘIPRAVTE:
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smetana ke šlehání
• 300g jahod
• Moučkový cukr
• Šťáva z jednoho citronu
• 100g pistáciových kousků
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smetana ke šlehání
• 300g jahod
• Moučkový cukr
• Šťáva z jednoho citronu
• 100g pistáciových kousků
POSTUP:
- Šlehačku si vyšleháme a přidáme do tvarohu. Vymačkáme citronovou šťávu.
- Pokrájené jahody si osladíme moučkovým cukrem podle chuti.
- Vychladlou roládu si rozmotáme a pomažete tvarohem se šlehačkou. Poklademe jahody na krém a posypeme drcenými pistáciemi.
- Roládu zatočíme a necháme do druhého dne v lednici uležet.
Po odležení již můžete roládu servírovat. Ideálně k bazénu na lehátko, anebo si ji vemte třeba sebou na piknik do parku.
Recept by @vojta.fiala_food
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company