KYNUTÉ KOBLIHY S VANILKOVÝM KRÉMEM- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI

Kynuté koblihy s vanilkovým krémem

BUDETE POTŘEBOVAT:


• 220 ml mléka
• 1/2 kostky droždí
• 1 lžíce cukru
• 25g másla
• 300g hladké mouky
• 2 žloutky
• 2 lžíce rumu
• Špetku soli

POSTUP:

  1. Nejdříve si zaděláte kvas. Do vlažného mléka si rozdrobíte půl kostky droždí a přisypete cukr. Necháte cca 15 minut vzejít kvas.
  2. Do větší misky nebo nádoby od kuchyňského robotu si připravíte suché ingredience. Poté přidáte žloutky, rum a máslo. Nakonec přilijete kvas.
  3. Těsto propracujeme ručně nebo pomocí háku v kuchyňském robotu.
  4. Připravené těsto necháme kynout cca půl hodiny na teplem místě.
  5. Z vykynutého těsta (2x větší objem) si ukrajujeme kousky (75g) které vytvarujeme do kuličky. Ty necháme na lince ještě 10 minut kynout.
  6. Na rozpáleném rostlinném oleji smažíme do zlatavé barvy. (Pozor, koblihy se velice rychle spálí!)
  7. Usmažené koblihy si necháme vychladnout.


NA KRÉM BUDETE POTŘEBOVAT:
• 350 ml plnotučného mléka
• 250g másla
• 1 žloutek
• 1 balení pudinku s pravou vanilkou
• 1 vanilkový lusk Planifolia Burbon
• 150g cukru moučka

POSTUP:

  1. 1/3 mléka si rozmícháte pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přidáte ke zbylému mléku a na plotně přivedete k varu. Ještě před tím však přidáte jeden rozkrojený vanilkový lusk (Tupou stranou nože vyškrábnete semínka a i s luskem vaříte.)
  2. Uvařený pudink zakryjete potravinářskou fólií a necháte vychladnout do pokojové teploty.
  3. Z vychladlého pudinku vyndáte lusk, který můžete opakovaně použít. Zašleháte jednu kostku másla pokojové teploty. (Pokud se vám krém srazí, můžete na ho pár minut dát nad vodní lázeň a šlehat.)
  4. Dosladíte cukrem a vychladíte.
  5. Do vychladlých koblihy uděláte otvor a naplněným cukrářským sáčkem vyplníte prostor v koblize.
  6. Naplněnou koblihu obalíte v cukru a dozdobíte.

Recept by @vojta.fiala_food

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení