MANDLOVO AMARETOVÝ KOLÁČ- DIANA COMPANY &KETRIN_SLADUCKA- DIANA V KUCHYNI

BUDETE POTŘEBOVAT:

Korpus

Krém

  • 2 žloutky
  • 1/2 Mandlového pudinku
  • 100g krystalového cukru
  • 200g mléka
  • 2 pl lžíce amareta
  • 180g másla pokojové teploty
  • 2 pl lžíce mascarpone

Ganache

POSTUP:

  1. Bílky vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Přešleháme na tuhý sníh.
  2. Přidáme mandlovou mouku x-fine a dvě lžíce mouky. Chceme-li bezlepkovou verzi hladkou mouku vynecháme.
  3. Spolu promícháme a vylijeme do 2 kostkových ráfků o průměru 18cm. 
  4. Pečeme asi 20 až 25 minut na 165 stupňů.
  5. Žloutky, polovinu cukru, pudink a trošku mléka promícháme a zbytek mléka se zbytkem cukru dáme vařit. Po sevření vylijeme žloutkovou směs do mléka a uvaříme hustý pudink.
  6. Ten ihned přikryjeme fólií, aby se nevytvořila kůže a necháme vychladnout při pokojové teplotě.
  7. Vychladlý pudink prošleháme a přidáme k němu máslo a amareto.
  8. Znovu prošleháme, nakonec přidáme mascarpone a opět prošleháme. Krém navrstvíme na spodní plát a přikryjeme vrchním plátem. Na vrch a boky natřeme. zbytek krému a polijeme čokoládovou ganache, kterou si připravíme tak, že zahřejeme šlehačku a do ní nalámeme čokoládu.
  9. Spojíme do husté a lesklé konzistence.
  10. Vrch posypeme nasekanými mandlemi.

Recept by @ketrin_sladucka

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení