Jedno z nejrychlejších a nejvěrnějších jídel, co znám. Uvařit těstoviny a smíchat je s jakýmkoliv pestem. Na co ale zbytečně kupovat předražená pesta v obchodě, když si doma můžete udělat vlastní, které vám zabere minimum času a je to taková dobrota! Bazalkové pesto už je taková klasika, ale co hráškové? Už jste ho někdy zkoušeli? Pesto je jemné, krémové a skvěle člověka zasytí.
BUDETE POTŘEBOVAT:
Na cca 2 porce:
- 250 g těstovin tagliatelle
- 250 g mraženého hrášku
- 4 pl olivového oleje
- Hrst piniových oříšků
- 2 stroužky česneku
- Citrónová šťáva
- Pepř
- Sůl
POSTUP:
- Těstoviny uvaříme dle návodu.
- Hrášek dáme do vroucí vody cca na 3 minuty. 3/4 hrášku přendáme do mixéru a 1/3 si dáme stranou.
- K hrášku do mixéru přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, piniové oříšky, pár kapek citrónu, pepř a sůl. Vše rozmixujeme v hladké pesto.
- Uvařené těstoviny smícháme s pestem a hráškem, který nám zbyl.
- Těstoviny podáváme posypané parmezánem a piniovými oříšky.
Nyní máme vše připraveno a jídlo je možné začít servírovat na stůl. Určitě neuděláte špatně, pokud budete tagliatelle podávat se sklenicí kvalitního bílého vína.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company