TAGLIATELLE S HRÁŠKOVÝM PESTEM- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Jedno z nejrychlejších a nejvěrnějších jídel, co znám. Uvařit těstoviny a smíchat je s jakýmkoliv pestem. Na co ale zbytečně kupovat předražená pesta v obchodě, když si doma můžete udělat vlastní, které vám zabere minimum času a je to taková dobrota! Bazalkové pesto už je taková klasika, ale co hráškové? Už jste ho někdy zkoušeli? Pesto je jemné, krémové a skvěle člověka zasytí.

BUDETE POTŘEBOVAT:

Na cca 2 porce:

POSTUP:

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu.
  2. Hrášek dáme do vroucí vody cca na 3 minuty. 3/4 hrášku přendáme do mixéru a 1/3 si dáme stranou.  
  3. K hrášku do mixéru přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, piniové oříšky, pár kapek citrónu, pepř a sůl. Vše rozmixujeme v hladké pesto. 
  4. Uvařené těstoviny smícháme s pestem a hráškem, který nám zbyl. 
  5. Těstoviny podáváme posypané parmezánem a piniovými oříšky. 

 

Nyní máme vše připraveno a jídlo je možné začít servírovat na stůl. Určitě neuděláte špatně, pokud budete tagliatelle podávat se sklenicí kvalitního bílého vína.

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company