PISTÁCIOVÁ PANNA COTTA S JAHODOVOU OMÁČKOU- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

PANNA COTTA! Dezert, který nadchne všechny milovníky šlehačky a pozoor, také milovníky pistácií, protože tato panna cotta je s příchutí pistácií! Určitě variantu s pistáciemi zkuste, protože celou panna cottu vynese ještě na vyšší level a určitě si na ní všichni pochutnáte.

 

BUDETE POTŘEBOVAT:

Na cca 6 porcí:

 

NA JAHODOVOU OMÁČKU:

 

POSTUP:

  1. Plátky želatiny nemočíme do studené vody a necháme cca 10 minut nabobtnat.
  2. Smetanu nalijeme do kastrůlku a osladíme cukrem. Na mírném plameni smetanu začneme zahřívat. Smetana se nesmí začít vařit! Ohříváme do té doby, až v ní neudržíme prst. Smetanu během ohřívání mícháme.
  3. Poté smetanu sundáme z plotny a metličkou do ní vmícháme pistáciovou pastu. Až je směs dokonale promíchaná, přidáme pár kapek vanilkového extraktu a nabobtnané plátky želatiny. Promícháme.
  4. Smetanu necháme chvíli stát, aby se nám ochladila. Poté jí přelijeme do skleniček a dáme ztuhnout do lednice cca na 4 hodiny (nejlépe však přes noc).
  5. Jahody nakrájíme na menší kousky a dáme povařit na 5-10 minut do kastrůlku, dokud nepustí šťávu a nezměknou. Poté je tyčovým mixérem umixujeme na omáčku. Můžeme v ní pár kousků jahod nechat.
  6. Omáčku nalijeme na ztuhlou panna cottu.
  7. Nakonec panna cottu dozdobíme dle chuti (jahody, máta, pistácie...)

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné