PANNA COTTA! Dezert, který nadchne všechny milovníky šlehačky a pozoor, také milovníky pistácií, protože tato panna cotta je s příchutí pistácií! Určitě variantu s pistáciemi zkuste, protože celou panna cottu vynese ještě na vyšší level a určitě si na ní všichni pochutnáte.
BUDETE POTŘEBOVAT:
Na cca 6 porcí:
- 500 ml smetany na šlehání (min 30% tuku)
- 2-3 pl kokosového cukru ( záleží, jak moc sladíte)
- 3 plátky želatiny
- Pár kapek vanilkového extraktu
- 2 pl pistáciového másla
NA JAHODOVOU OMÁČKU:
- 350 g jahod
- 2 pl kokosového cukru
POSTUP:
- Plátky želatiny nemočíme do studené vody a necháme cca 10 minut nabobtnat.
- Smetanu nalijeme do kastrůlku a osladíme cukrem. Na mírném plameni smetanu začneme zahřívat. Smetana se nesmí začít vařit! Ohříváme do té doby, až v ní neudržíme prst. Smetanu během ohřívání mícháme.
- Poté smetanu sundáme z plotny a metličkou do ní vmícháme pistáciovou pastu. Až je směs dokonale promíchaná, přidáme pár kapek vanilkového extraktu a nabobtnané plátky želatiny. Promícháme.
- Smetanu necháme chvíli stát, aby se nám ochladila. Poté jí přelijeme do skleniček a dáme ztuhnout do lednice cca na 4 hodiny (nejlépe však přes noc).
- Jahody nakrájíme na menší kousky a dáme povařit na 5-10 minut do kastrůlku, dokud nepustí šťávu a nezměknou. Poté je tyčovým mixérem umixujeme na omáčku. Můžeme v ní pár kousků jahod nechat.
- Omáčku nalijeme na ztuhlou panna cottu.
- Nakonec panna cottu dozdobíme dle chuti (jahody, máta, pistácie...)
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company