Sicilské canolli - masopustní trubičky plněné pistáciovým krémem
Na těsto:
- 250 g Schär mix Bread + na podsypání
- 1 lžička mleté skořice
- 1 špetka soli
- 20 g krupicového cukru
- 50 g Alsanu BIO
- 1 vejce (55 g)
- 90 g sladkého dezertního vína (marsala, může být i portské)
- 1 bílek
- 400 ml řepkového oleje na smažení + 100 g ztužného tuku Iva apod.
Na krém bez laktózy:
- 1 balení mascarpone bez laktózy - vykapaného vyšleháme s 1 balení jihočeského pomazánkového bez laktózy vykapaného, přidáme 2 pol. lžíce cukr moučka a přišleháme
- 2 pol. lžíce 100 % pasty z pistácií Diana oříšky. Necháme vychladit
Na krém bez mléka:
- Vyšleháme 125 g povoleného Alsanu BIO s 2-3 pol. lžícemi moučkového cukru, přišleháme Vegan cream-cheese od Violife (150 g) pokojové teploty, až se hmota spojí, přišleháme 1-2 pol. lžíce kokosového Plantonu (náhradu zakysané smetany) a pastu z pistácií. Hotový jemný krém necháme krátce vychladit.
Trubičky na kremrole, rozpuštěná čokolád na omočení krajů trubiček, posekané pistácie
- Ve větší míse smícháme sypké suroviny. Směs promícháme s kousky nakrájeného studeného tuku až se vytvoří drobenka, pak přidáme vejce a víno. Vypracujeme bochánek křehkého kompaktní těsta, který poprášíme moukou a zabalíme do potrav. folie. Vložíme přes noc do lednice (nejméně na 2 hodiny).
- Do mističky si oddělíme vaječný bílek a jemně ho našleháme metličkou. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozválíme na výšku cca 2-3 mm. Z rozváleného těsta vykrajujeme skleničkou o průměru cca 6-7 cm kolečka (průměr by měl být menší než délka kovových trubiček). Kolečka těsta navinujeme na trubičky a spoj těsta slepíme pomocí bílku POZOR, aby se bílek nedostal na trubičku.
- V menší a vyšším kastrůlku rozehřejeme olej s tukem na teplotu 160–170 °C (cca stupeň 6). Připravené trubičky smažíme po 1-2 kusech v rozpáleném oleji z každé strany dozlatova, potrvá to asi dvě minuty. Použila jsem na manipulaci kuchyňskou pinzetu a vidličky. Trubičky necháme okapat na ubrouscích a po vychladnutí je opatrně sundaváme z formiček.
- Vychladlé trubičky omočíme v rozpuštěné čoko polevě a po zatuhnutí plníme zdobící trubičkou krémem, ozdobit můžeme posekanými pistáciemi.
Recept by @bezlepkovamatka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company