SICILSKÉ CANOLLI - DIANA COMPANY & BEZLEPKOVA MATKA- DIANA V KUCHYNI

Sicilské canolli - masopustní trubičky plněné pistáciovým krémem

Na těsto:

  • 250 g Schär mix Bread + na podsypání
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 20 g krupicového cukru
  • 50 g Alsanu BIO
  • 1 vejce (55 g)
  • 90 g sladkého dezertního  vína (marsala, může být i portské)
  • 1 bílek
  • 400 ml řepkového oleje na smažení + 100 g ztužného tuku Iva apod.

Na krém bez laktózy:

  • 1 balení mascarpone bez laktózy - vykapaného vyšleháme s 1 balení jihočeského pomazánkového  bez laktózy vykapaného, přidáme 2 pol. lžíce cukr moučka a přišleháme
  • 2 pol. lžíce 100 % pasty z pistácií Diana oříšky. Necháme vychladit

Na krém bez mléka:

  1. Vyšleháme 125 g povoleného Alsanu BIO s 2-3 pol. lžícemi moučkového cukru, přišleháme Vegan cream-cheese od Violife (150 g) pokojové teploty, až se hmota spojí, přišleháme 1-2 pol. lžíce kokosového Plantonu  (náhradu zakysané smetany) a pastu z pistácií. Hotový jemný krém necháme krátce vychladit.

Trubičky na kremrole, rozpuštěná čokolád na omočení krajů trubiček, posekané pistácie

  1. Ve větší míse smícháme sypké suroviny. Směs promícháme s kousky nakrájeného studeného tuku až se vytvoří drobenka, pak přidáme vejce a víno. Vypracujeme bochánek křehkého kompaktní těsta, který poprášíme moukou a zabalíme do potrav. folie. Vložíme přes noc do lednice (nejméně na 2 hodiny).
  2. Do mističky si oddělíme vaječný bílek a jemně ho našleháme metličkou. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučeném vále a rozválíme na výšku cca 2-3 mm. Z rozváleného těsta vykrajujeme skleničkou o průměru cca 6-7 cm kolečka  (průměr by měl být  menší než délka kovových trubiček). Kolečka těsta navinujeme  na trubičky a spoj těsta slepíme pomocí bílku POZOR, aby se bílek nedostal na trubičku.
  3. V menší a vyšším kastrůlku rozehřejeme olej s tukem na teplotu 160–170 °C (cca stupeň 6). Připravené trubičky smažíme  po 1-2 kusech v rozpáleném oleji z každé strany dozlatova, potrvá to asi dvě minuty. Použila jsem na manipulaci kuchyňskou pinzetu a vidličky. Trubičky necháme okapat na ubrouscích a po vychladnutí je opatrně sundaváme z formiček.
  4. Vychladlé trubičky omočíme v rozpuštěné čoko polevě a po zatuhnutí plníme zdobící trubičkou krémem, ozdobit můžeme posekanými pistáciemi.

Recept by @bezlepkovamatka

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company