Starý recept na vídeňské sušenky v novém pistáciovém kabátku. Křehkým máslovým sušenkám u autorky receptu doma přezdívájí “vídeňská háďata” a už spoustu let se u nich těší veliké oblibě. Nová sušenková kuchařka Break autorku inspirovala k tomu, abych drobné čajové pečivo pozvedla na dezert.
BUDETE POTŘEBOVAT:
TĚSTO
- 190 g másla
- špetka soli
- 75 g moučkového cukru
- lžička vanilkového extraktu
- 1 bílek
- 225 g hladké mouky
PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA
- 150 g pistáciové pasty
- 150 g bílé čokolády 35%
DEKORACE
POSTUP:
- Máslo vyšleháme s cukrem do pěny.
- Přidáme vanilku, vaječný bílek a postupně i hladkou mouku.
- Vše důkladně vyšleháme. Těsto plníme do cukrářského sáčku.
- Na plech vyložený pečicím papírem děláme požadované tvary.
- Pečeme na 150°C asi 20 - 25 minut.
- Necháme vychladnout.
PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA POSTUP:
- V mikrovlnné troubě rozehřejeme 135 g bílé čokolády. Čokoláda by měla mít 40-45°C. Jakmile dosáhneme této teploty, přidáme zbylých 15 g čokolády a zchladíme na 26°C.
- Přidáme pistáciovou pastu a hlídáme konzistenci ganache.
- Jakmile máme pocit, že se dá ganache stříkat, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trezírovací špičkou a stříkáme na sušenku.
- Ozdobíme sekanými pistáciemi.
Recept by @UTYTYNY
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company