VÍDEŇSKÉ SUŠENKY S PISTÁCIOVOU ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & UTYTYNY- DIANA V KUCHYNI

Starý recept na vídeňské sušenky v novém pistáciovém kabátku. Křehkým máslovým sušenkám u autorky receptu doma přezdívájí “vídeňská háďata” a už spoustu let se u nich těší veliké oblibě. Nová sušenková kuchařka Break autorku inspirovala k tomu, abych drobné čajové pečivo pozvedla na dezert. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

TĚSTO

PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA

DEKORACE

POSTUP:

  1. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Přidáme vanilku, vaječný bílek a postupně i hladkou mouku.
  3. Vše důkladně vyšleháme. Těsto plníme do cukrářského sáčku.
  4. Na plech vyložený pečicím papírem děláme požadované tvary.
  5. Pečeme na 150°C asi 20 - 25 minut.
  6. Necháme vychladnout.

PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA POSTUP:

  1. V mikrovlnné troubě rozehřejeme 135 g bílé čokolády. Čokoláda by měla mít 40-45°C. Jakmile dosáhneme této teploty, přidáme zbylých 15 g čokolády a zchladíme na 26°C.
  2. Přidáme pistáciovou pastu a hlídáme konzistenci ganache.
  3. Jakmile máme pocit, že se dá ganache stříkat, naplníme ji do cukrářského sáčku s hladkou trezírovací špičkou a stříkáme na sušenku.
  4. Ozdobíme sekanými pistáciemi.

Recept by @UTYTYNY 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company