PRAŽSKÉ KOULE - DIANA COMPANY & LUKÁŠ POHL - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA PRAŽSKÉ KOULE

1. Buflery

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky

Bílky šleháme do zpěnění na střední rychlost, zvýšíme rychlost na maximum a postupně přisypáváme cukr, rychlost stáhneme na střední stupeň a šleháme do krémova cca 5min.

Přidáme žloutky a krátce zapracujeme cca 20s

Ručně promícháme s prosátou mouku

Na pergamenové papíry stříkáme pomoci sáčku s hladkou trubičkou (tvar dětského piškotu)

Pečeme v předehřáté troubě na 170C 12-15 min

2. Čokoládovo - karamelový krém

  • Cukr krupice            125g
  • Máslo                       75g
  • Med                         50g
  • Šlehačka 35%.         500g
  • Čokoláda Valrhona 62-70%  225g

Cukr utavíme na karamel, přidáme máslo a necháme máslo přepustit, přilijeme šlehačku a povaříme do rozpuštěni, přidáme med a nalijme horké na čokoládu, pomoci ponorného mixeru vytvoříme hladkou a lesklou emulzi.

Přikryjeme folii a uložíme do lednice (přes noc)

3. Cukerný rozvar

  • Cukr krupice      150g
  • Voda                   150g

Rozvar svaříme na 112°C

4. Karamelová poleva

Čokoládu s máslem rozpustíme na 50°C a v misce s ledem schladíme na 32°C

Buflery máčíme do horkého cukerného rozvaru vrchní části a pokládáme do drcených arašídů.

Vždy dva takto upravené buflery lepíme k sobe čokoládovo - karamelovým krémem a po ztuhnuti potahujeme v karamelové čokoládě.

4. Arašídové zdobení

Cukr utavíme ve větším hrnci na karamel přidáme ořechy a krátce promícháme, rozložíme na pergamenový papír a necháme vychladnout, v mixeru společně s mléčnou čokoládou rozmixujeme na hladkou hmotu.

Uložíme do lednice v uzavřené nádobě. Po zchlazeni rozkrájíme na kousky a zdobíme .

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení