TEPLÝ SALÁT Z ČERNÉ ČOČKY- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Znáte černou čočku? Zkoušeli jste si jí doma připravit?

Černá čočka beluga je luštěninou jako každá jiná čočka, ale přesto je jiná! Má jemně oříškovou chuť, člověka nenadýmá, nemusí se před vařením namáčet a ani se vám nerozvaří. Hodí se skvěle k rybám nebo třeba takhle do různých salátů. Věříme, že si jí zamilujete taky!

 

BUDETE POTŘEBOVAT:

na cca 2 porce:

POSTUP:

  1. Černou čočku uvaříme v neosolené vodě dle návodu (asi 20 minut).
  2. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem. Až nám cibulka mírně zkaramelizuje, přidáme nakrájenou cuketu s paprikou. Okořeníme směsí na grilovanou zeleninu, přidáme pepř, chilli, zakápneme trochou sojové omáčky a restujeme asi 5 minut.
  3. Poté přidáme cizrnu a cherry rajčátka.
  4. Pokud se nám zelenina připaluje, podlijeme jí trochou vody.
  5. Nakonec přidáme olivy, celou směs osolíme, zakápneme limetovou šťávou a smícháme s uvařenou čočkou.
  6. Čočkový salát podáváme s balkánským sýrem a nejlépe ještě s čerstvými bylinkami (koriandr, bazalka...)

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company