MALINOVÝ CHEESECAKE S BÍLOU ČOKOLÁDOU - DIANA COMPANY & NAVIDLICKUBLOG - DIANA V KUCHYNI

 
Další variace na oblíbený cheesecake je ve znamení léta. Navrchu je nalité malinové pyré a náplň ochucena vanilkou a bílou čokoládou, která k nakyslým malinám skvěle pasuje. Je ubráno na cukru, takže cheesecake není příliš sladký, ba naopak vychlazený z lednice přímo osvěžující. S jeho přípravou doporučujeme začít den předem, odpoledne nebo večer cheesecake upečete, přes noc vychladíte v lednici a druhý den už jen dokončíte malinové pyré, tomu stačí na ztuhnutí pár hodin. 



BUDETE POTŘEBOVAT:

Korpus
(kulatá forma o průměru 24 cm)
300 g světlých máslových sušenek

120 g másla, přepuštěného

NÁPLŇ

700 g čerstvého smetanového sýra (Philadephia, Goldessa, Palouček...)

200 g zakysané smetany

100 g cukru krystal
200 g kvalitní bílé čokolády
1 lžička vanilkového lusku
3 vejce


MALINOVÉ PYRÉ

200 g mražených malin

40 g cukru krystal
2 plátky želatiny

NA OZDOBU:
 

POSTUP:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dno kulaté otevírací formy vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme máslem. Sušenky rozdrtíme najemno a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs by měla po zmáčknutí v ruce tvořit hrudky. Poté ji prsty či lžící natlačíme do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dáme na 10 minut předpéct.
  2. Připravíme si krémovou náplň. Bílou čokoládu opatrně rozpustíme, v mikrovlnce nebo ve vodní lázni, a necháme zchladnout na pokojovou teplou. V mixéru na nízké otáčky vyšleháme sýr se zakysanou smetanou a cukrem dohladka, opatrně vešleháme rozpuštěnou bílou čokoládu a vanilkovou dužinu z lusku. Nakonec po jednom zašleháme i vajíčka. Krém nalijeme na předpečený korpus a uhladíme stěrkou.
    Tip: Rozpuštěná čokoláda musí mít pokojovou teplotu, jinak se v krému srazí. Abyste tomu předešli, můžete nejdříve 2 lžíce krému vmíchat do misky s čokoládou, toto zhruba dvakrát zopakujte a pak celou směs vmíchejte zpátky do mísy s krémem.
  3. Troubu zeslabíme na 150 °C. Formu dáme na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, kam nalijeme vroucí vodu. Cheesecake pečeme cca 60-70 minut, střed by měl být ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbeme. Poté ho necháme hodinu odpočívat ve vypnuté troubě a nakonec několik hodin vychladíme v lednici. 
  4.  Na malinové pyré dáme do rendlíku maliny, cukr a 30 ml vody. Na mírném plameni několik minut povaříme, až maliny změknou, kousky rozmačkáme. Necháme vychladit.
  5. Do malé misky dáme 2 plátky želatiny, zalijeme 50 ml vody (plátky musí být zcela ponořené, doporučujeme použít malou misku a plátky rozstřihnout nůžkami napůl, aby se do ní vešly) a necháme je zhruba 10 minut nabobtnat. Poté vodu s želatinou opatrně zahřejeme až do jejího úplného rozpuštění (stačí asi 10 vteřin v mikrovlnce), ihned přidáme 2 lžíce pyré a rozmícháme. Vmícháme zpátky do misky s malinovým pyré a tu dáme do lednice, kde pyré necháme lehce zahoustnout, aby po nalití na cheesecake celé nesteklo dolů (Ps: my ho tam necháváme kolem půl hodiny, přičemž každých 10 minut ho důkladně promícháme lžící).
  6. Na vychlazený cheesecake nalijeme malinové pyré, začneme od středu a opatrně ho rozetřeme do stran, a opět ho na několik hodin uložíme do lednice, aby pyré ztuhlo. Nakonec cheesecake podle chuti dozdobíme.

Recept by @navidlickublog

Blog www.navidlicku.com

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company
 

 
 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení