PISTÁCIOVÉ NANUKY S RUBY ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & UTYTYNY- DIANA V KUCHYNI

Pistáciové nanuky s ruby čokoládou a malinami (výborná je i varianta s višněmi). Při jejich výrobě se vám dostane do ruky zmrzlinová poleva od Callebaut. Tuto čokoládu nemusíte temperovat, stačí nahřát na 45°C a hned použít.

BUDETE POTŘEBOVAT:

Malinový gel

Pistáciové praliné

  • 200 g pistácií
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 g fleur del sel

Pistáciová ganache

Poleva

Zdobení

POSTUP:

  1. Nejprve si připravíme malinový gel. Maliny rozmačkáme a dáme do kastrolu.
  2. Cukr smícháme s pektinem a přidáme do malinového pyré při 40°C. Vše vaříme tak dlouho, dokud teplota nedosáhne 103°C.
  3. Necháme vychladnout.

Nyní si nachystáme pistáciové praliné:

  1. Pistácie nasypeme na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
  2. Na pánvičce necháme rozpustit krupicový cukr.
  3. Jakmile má karamel jantarovou barvu, přidáme špetku fleur de sel a  hotový karamel nalijeme na pistácie. Necháme vychladnout.
  4. Pistácie s karamelem nalámeme na kousky a ve stolním mixéru rozmixujeme na hladkou pastu.
  5. Uskladníme v uzavíratelné nádobě.

Nyní si připravíme pistáciovou ganache:

  1. Smetanu, med a ruby čokoládu rozehříváme po půl minutě v mikrovlnné troubě. Mezi ohřevy vždy promícháme.
  2. Ohříváme tak dlouho, dokud nám nevznikne hladká a lesklá směs.
  3. Přidáme pistáciové praliné a promícháme. Dáme na půl hodiny chladit do lednice.
  4. Mezitím si vytemperujeme 200 g ruby čokolády, kterou následně vytřeme formu na nanuky.
  5. Do plastové mísy si dáme 180 g ruby čokolády. Zbylých 20 g dáme prozatím stranou.
  6. Větší část čokolády pomalu rozpouštíme v mikrovlnné troubě a neustále kontrolujeme její teplotu pomocí cukrářského teploměru.
  7. Teplota musí dosáhnout 45°C. Poté co této teploty dosáhneme, přidáme 20 g čokolády, dobře rozmícháme a zchladíme na 26°C. Abychom s čokoládou mohli pracovat, opět ji ohřejeme na 28°C.
  8. Pomocí štětce vytřeme vytemperovanou čokoládou formu (lepší je udělat několik vrstev čokolády) a dáme vychladit na 10 minut do lednice.
  9. Ganache vyšleháme a dáme do cukrářského sáčku. Formu na nanuky naplníme do poloviny.
  10. Do každého nanuku opatrně zasuneme dřívko. Uprostřed ganache vyhloubíme, pomocí lžičky, malý důlek.
  11. Do něj stříkneme malinový gel a ganache zaplníme zbylou část formy. Pomocí špachtle zahladíme a zbavíme se přebytečné náplně.
  12. Dáme chladit do lednice alespoň na 2 hodiny.

Následuje temperace čokolády na polevu:

  1. Ta probíhá stejně jako temperace čokolády na vymazání forem.
  2. Vytemperovanou čokoládu nalijeme do úzké vysoké nádoby, aby se nám nanuky dobře namáčely.
  3. Čokoládu otřeme o okraj nádoby, přebytečnou čokoládu ještě otřeme o připravený pečicí papír.
  4. Takto přichystané nanuky dáme na plech vyložený silikonovou fólií a posypeme lyofilizovanými malinami.
  5. Skladujeme v lednici.

Recept by @UTYTYNY 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení