VAJEČŇÁKOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA- DIANA COMPANY & MRS.PALACINKA- DIANA V KUCHYNI

Zmrzlina je dělaná ve zmrzlinovači, ale jde to i bez něj, akorát to dá více práce. U zmrzlin se stává, že ze začátku při přípravě není chuť alkoholu tak cítit a až poté co se směs ochladí teprve vynikne. U této zmrzliny je ho tam tak akorát, je krásně cítit a není ho tam příliš. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

POSTUP:

  1. Nejprve si dáme do hrnce rozehřát mléko, smetanu a vaječný likér.
  2. Přidáme vydlabaná semínka z lusku i s celou polovinou lusku a ohříváme (nevaříme).
  3. V misce spolu vyšleháme žloutky s cukrem do světle barvy, a poté tenkým pramínkem přiléváme mléčnou směs a vytrvale mícháme.
  4. Vše vrátíme do kastrůlku a na středním plameni mícháme dokud směs nezačne houstnout.
  5. Přelejeme zpátky do mísy a prudce schladíme v misce nebo napuštěném dřezu s ledovou vodou.
  6. Přikryjeme potravinovou fólií, kterou přitiskneme na krém a dáme do lednice do druhého dne.
  7. Druhý den vyndáme lusk a dáme do zmrzlinovače a poté do zavřené krabičky zamrazit, nebo pokračujeme podle postupu na tvorbu zmrzliny bez zmrzlinovače.

Recept by @mrs.palacinka

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení