VAJEČŇÁKOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA- DIANA COMPANY & MRS.PALACINKA- DIANA V KUCHYNI

Zmrzlina je dělaná ve zmrzlinovači, ale jde to i bez něj, akorát to dá více práce. U zmrzlin se stává, že ze začátku při přípravě není chuť alkoholu tak cítit a až poté co se směs ochladí teprve vynikne. U této zmrzliny je ho tam tak akorát, je krásně cítit a není ho tam příliš. 

BUDETE POTŘEBOVAT:

POSTUP:

  1. Nejprve si dáme do hrnce rozehřát mléko, smetanu a vaječný likér.
  2. Přidáme vydlabaná semínka z lusku i s celou polovinou lusku a ohříváme (nevaříme).
  3. V misce spolu vyšleháme žloutky s cukrem do světle barvy, a poté tenkým pramínkem přiléváme mléčnou směs a vytrvale mícháme.
  4. Vše vrátíme do kastrůlku a na středním plameni mícháme dokud směs nezačne houstnout.
  5. Přelejeme zpátky do mísy a prudce schladíme v misce nebo napuštěném dřezu s ledovou vodou.
  6. Přikryjeme potravinovou fólií, kterou přitiskneme na krém a dáme do lednice do druhého dne.
  7. Druhý den vyndáme lusk a dáme do zmrzlinovače a poté do zavřené krabičky zamrazit, nebo pokračujeme podle postupu na tvorbu zmrzliny bez zmrzlinovače.

Recept by @mrs.palacinka

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company