FERRERO BROWNIE- DIANA COMPANY & WERACAKES - DIANA V KUCHYNI

Recept na Ferrero Brownie.


Budete potřebovat:
Formu: 20x20 cm
- 140 g změklého másla 
- 100 g hořké Barry Callebaut 54,5% čokolády
- 300 g cukru krystal
- 75g kakaa
- špetka soli
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 studená vejce "L"
- 60 g hladké mouky
- Lískové oříšky 
Čokoládová vrstva
- 250 ml 40% šlehačky
- 250g hořké Barry Callebaut čokolády 
- 50 g změklého másla 

Postup:
1) Máslo rozpusťte nad párou s čokoládou a dejte stranou.
2) Vejce vyšleháme do pěny, přidáme cukr, vyšleháme.
3)Vajíčkovou směs vmícháme do vlažné čokolády a opatrně mícháme (nešleháme), dokud se nespojí.
4) Vmíchejte vanilku, prosátou mouku, kakaový prášek a sůl, jemně promíchejte.
5) Těsto vlijte do připravené formy, navrch rozsypte celé lískové oříšky, jemně přitlačte a pečte při 170 stupních asi 30-35 minut. Hotovo je, když je vnější kůrka hotová a špejle se po vytažení stále mírně vlní, ale není tekutá.
6) Mezitím si připravte čokoládovou vrstvu - v míse si připravte čokoládu a máslo (čím kvalitnější čokoládu použijete, tím lépe - například Barry Callebaut, pokud použijete jinou, nakrájejte ji na co nejmenší kousky).
7) V hrnci přiveďte k varu šlehačku, nalijte ji na připravenou čokoládu a nechte chvíli odstát. Promíchejte (pokud se sama nerozpustí, pomozte si tyčovým mixérem), vmíchejte celé a nasekané lískové oříšky a nalijte na upečené brownies.
8) Posypte ještě lískovými oříšky, nechte řádně vychladnout a snězte.
*autorka má raději brownie ne rovnou z lednice, ale až když má pokojovou teplotu, pak změkne a je poddajnější.
9) Dobrou chuť
.


Recept by @weracakes 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company