JABLEČNÝ PERNÍK- DIANA COMPANY & KRISTY.FOOD - DIANA V KUCHYNI

Pohádkový jablečný perník 


Budete potřebovat:
- 340 g jablek
- 250 g hladké špaldové mouky
- 200g kokosového cukru / nebo třtinového cukru
- 200 ml rostlinného oleje
- 3 vejce 
- 1 perníkový prášek do pečiva / nebo klasický
- 1 lžíce kakaového prášku
- 50 ml mléka 
- 2 lžičky skořice 
- 1 lžička perníkového koření - můžete vynechat
- 1 lžíce fíkového džemu
- na posypání - jedlé květy růží 
Poleva:
- 100 g Barry Callebaut hořké čokolády
- 100 ml smetany ke šlehání

Postup:
1) Jablka nastrouháme nahrubo. (Nemusíte je loupat)
2) V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
3) Přidejte skořici, perníkové koření, kakaový prášek a směs promíchejte.
4) V jiné míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny. Za stálého míchání postupně přilévejte olej a mléko. Přidejte džem a promíchejte.
5) Přidejte moučnou směs a znovu promíchejte.
6) Nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka.
7) Plech vyložte pečicím papírem. Koláč pečte asi 35-40 minut při 180 stupních.
8) Teplý perník potřete fíkovým džemem.
9) Zahřejte smetanu společně s čokoládou (pozor, aby se nerozvařila). Míchejte, dokud se čokoládu úplně nerozpustí.
10) Hotovou polevou přelijte perníčky 
.
Dobrou chuť 
.

Recept by @kristy.food 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company