BOUNTY CHEESECAKE - DIANA COMPANY & NAVIDLICKUBLOG - DIANA V KUCHYNI

Bounty cheesecake, to je kokos, čokoláda a zase kokos. Klidně se v tomto receptu obejdete bez kokosového mléka, v tom případě ale náplň zjemněte zakysanou smetanou.

INGREDIENCE:
KORUS: (25 cm)

NÁPLŇ:

  • 700 g čerstvého smetanového sýra (Philadephia, Goldessa, Palouček...)
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru krystal
  • 200 ml kokosového mléka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

 POSTUP:

  1. Dno kulaté otevírací formy vyložte pečícím papírem, boky vymažte máslem. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s kokosem, kakaem a rozpuštěným máslem. Směs by měla po zmáčknutí v ruce tvořit hrudky. Poté ji natlačte do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dejte 10 minut předpéct na 180 °C.
  2. Na náplň v mixéru na nízké otáčky vyšlehejte sýr s kokosem a cukrem dohladka, opatrně vešlehejte kokosové mléko, poté po jednom vajíčka a nakonec i mouku. Krém nalijte na předpečený korpus.
  3. Troubu zeslabte na 150 °C. Formu dejte na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, kam nalijte vroucí vodu. Cheesecake pečte cca 60-70 minut, střed by měl být ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbete. Poté ho nechte hodinu odpočívat ve vypnuté troubě a nakonec přes noc vychlaďte v lednici. Na vychlazený cheesecake nalijte čokoládovou polevu (viz níže) a podle chuti ho ozdobte, třeba kousky Bounty tyčinky nebo kokosem.
  4. Na čokoládovou polevu si v rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejte smetanu téměř k bodu varu, poté do ní nalámejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Opět nechte lehce zchladnout, horká poleva by mohla stéct z cheesecaku dolů.

Recept by @navidlickublog

Blog www.navidlicku.com

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company
 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení