BOUNTY CHEESECAKE - DIANA COMPANY & NAVIDLICKUBLOG - DIANA V KUCHYNI

Bounty cheesecake, to je kokos, čokoláda a zase kokos. Klidně se v tomto receptu obejdete bez kokosového mléka, v tom případě ale náplň zjemněte zakysanou smetanou.

INGREDIENCE:
KORUS: (25 cm)

NÁPLŇ:

  • 700 g čerstvého smetanového sýra (Philadephia, Goldessa, Palouček...)
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 150 g cukru krystal
  • 200 ml kokosového mléka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

 POSTUP:

  1. Dno kulaté otevírací formy vyložte pečícím papírem, boky vymažte máslem. Sušenky rozdrťte najemno a smíchejte s kokosem, kakaem a rozpuštěným máslem. Směs by měla po zmáčknutí v ruce tvořit hrudky. Poté ji natlačte do formy tak, aby dno bylo rovnoměrně pokryté, a dejte 10 minut předpéct na 180 °C.
  2. Na náplň v mixéru na nízké otáčky vyšlehejte sýr s kokosem a cukrem dohladka, opatrně vešlehejte kokosové mléko, poté po jednom vajíčka a nakonec i mouku. Krém nalijte na předpečený korpus.
  3. Troubu zeslabte na 150 °C. Formu dejte na prostřední mřížku a pod ní hlubší pekáček, kam nalijte vroucí vodu. Cheesecake pečte cca 60-70 minut, střed by měl být ztuhlý a jenom mírně se chvět, když formou lehce zahýbete. Poté ho nechte hodinu odpočívat ve vypnuté troubě a nakonec přes noc vychlaďte v lednici. Na vychlazený cheesecake nalijte čokoládovou polevu (viz níže) a podle chuti ho ozdobte, třeba kousky Bounty tyčinky nebo kokosem.
  4. Na čokoládovou polevu si v rendlíku nebo v mikrovlnce ohřejte smetanu téměř k bodu varu, poté do ní nalámejte čokoládu a míchejte do rozpuštění. Opět nechte lehce zchladnout, horká poleva by mohla stéct z cheesecaku dolů.

Recept by @navidlickublog

Blog www.navidlicku.com

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company