Tenhle recept na palačinky je pouze ze 2 základních surovin. Pokuď jste milovníci tenkých palačinek, tak s tímhle těstem to jde raz dva, aniž by se trhalo.
.
.
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 100 g hladké špaldové mouky
- 220 ml mléka (v tomto receptu je použito sojové)
- špetka soli
- slazení dle chuti
.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 250 g tvarohu ( v tomto receptu je použit odtučněný)
- čekankový sirup
.
NA DOHOTOVENÍ:
.
POSTUP:
- Do mléka prosejeme mouku, přidáme sůl a případně sladidlo a pořádně smícháme ( můžete použít i mixér).
- Těsto nechat chvilku odstát v lednici.
- Po vyndání těsta z lednice se můžete vrhnout na palačinky - pokud máte nepřilnavou pánev, nemusíte používat ani žádný olej na smažení.
- Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.
- Palačinky poté zdobíme dle chuti.
- ( Doporučení: přidejte klasickou tvarohovou náplň a domácí rybízovou marmeládu, která tomu dodá skvělou kyselkavost. )