Semínkový ze špaldové mouky, který je skvělý i druhý den po upečen. Má krásně křupavou kůrku a když si ho ještě čerstvý potřete máslem nebo domácí pomazánkou, tak je to teprve bomba! Ale chutnat vám bude i samotný, o tom žádná. A do toho ještě ta křupavá semínka... ❤
BUDETE POTŘEBOVAT:
NA KVÁSEK
-
300 ml vlažné vody
-
1/2 kostky droždí (20 g)
-
1 čl třtinového cukru
Zbytek surovin
-
450 g špaldové hladké mouky
-
50 g dýňových semínek
-
50 g chia semínek
-
Hrst sezamového semínka
-
2 čl třtinového cukru
-
1 čl soli
POSTUP:
- Nejprve si zaděláme na kvásek. Do vlažné vody rozdrobíme 1/2 kostky čerstvého droždí, přidáme 3 lžíce špaldové mouky, třtinový cukr a špetku soli. Metličkou promícháme, přikryjeme kvásek utěrkou a dáme odstát cca na půl hodinky.
- V míse smícháme špaldovou mouku společně se všemi semínky (můžete semínka měnit dle chuti), s třtinovým cukrem a solí. K suchým surovinám přidáme kvásek a nejlépe v robotu při použití nástavce háku zpracujeme těsto (necháme v robotu zpracovávat alespoň 5 minut). Můžete těsto zpracovat i ručně, ale dá to více práce. Pokud se vám zdá těsto moc lepivé, přidejte mouku.
- Těsto ještě finálně propracujeme rukama do oválného tvaru.
- Na pečení použijeme formu na biskupský chlebíček, který vysteleme pečícím papírem. Do formy dáme kynout námi připravené těsto alepsoň na 40 minut. Chléb můžeme navrchu posypat ještě semínky.
- Troubu předehřejeme na 230 stupňů a vykynutý chléb pečeme 30 minut.
- Upečený chléb necháme vychladnout. Po vychladnutí můžeme nakrojit a podávat.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company