SEMÍNKOVÝ CHLÉB ZE ŠPALDOVÉ MOUKY- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Semínkový ze špaldové mouky, který je skvělý i druhý den po upečen. Má krásně křupavou kůrku a když si ho ještě čerstvý potřete máslem nebo domácí pomazánkou, tak je to teprve bomba! Ale chutnat vám bude i samotný, o tom žádná. A do toho ještě ta křupavá semínka... ❤

BUDETE POTŘEBOVAT:

NA KVÁSEK

Zbytek surovin

 

POSTUP:

  1. Nejprve si zaděláme na kvásek. Do vlažné vody rozdrobíme 1/2 kostky čerstvého droždí, přidáme 3 lžíce špaldové mouky, třtinový cukr a špetku soli. Metličkou promícháme, přikryjeme kvásek utěrkou a dáme odstát cca na půl hodinky.
  2. V míse smícháme špaldovou mouku společně se všemi semínky (můžete semínka měnit dle chuti), s třtinovým cukrem a solí. K suchým surovinám přidáme kvásek a nejlépe v robotu při použití nástavce háku zpracujeme těsto (necháme v robotu zpracovávat alespoň 5 minut). Můžete těsto zpracovat i ručně, ale dá to více práce. Pokud se vám zdá těsto moc lepivé, přidejte mouku.
  3. Těsto ještě finálně propracujeme rukama do oválného tvaru.
  4. Na pečení použijeme formu na biskupský chlebíček, který vysteleme pečícím papírem. Do formy dáme kynout námi připravené těsto alepsoň na 40 minut. Chléb můžeme navrchu posypat ještě semínky.
  5. Troubu předehřejeme na 230 stupňů a vykynutý chléb pečeme 30 minut.
  6. Upečený chléb necháme vychladnout. Po vychladnutí můžeme nakrojit a podávat.

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení