JAHODOVÝ DORT- DIANA COMPANY & JANICKINE_DOBROTY - DIANA V KUCHYNI

Jahodový dort

Budete potřebovat:
Korpus:
- dvě vejce 
- 80 g třtinového cukru
- 100g hladké mouky
- 1 lžička kakaa
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce vody 
Náplň:
- 250 g odtučněného tvarohu
- 250 ml šlehačky
- 200 ml bílého jogurtu
- 3 lžíce moučkového cukru
- 4 plátky želatiny
- vanilkový lusk
- jahody
Poleva:
- 150 g bílé čokolády značky Barry Callebaut
- 80 ml šlehačky
Forma: 24cm

Postup:
1) Nejprve si připravte korpus. Žloutek vyšlehejte s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vodu, olej, mouku s kakaovým práškem.
2) Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
3) Nalijte do formy a pečte při 180°/ 15 minut.
4) Na krém si namočte želatinu do studené vody.
5) Vyšleháme šlehačku s cukrem, poté vmícháme tvaroh, vanilku a jogurt.
6) Zahřejte želatinu a přidejte dvě lžíce smetany, pak ji nalijte na želatinu a spojte.
7) Vychladlý dort obložte jahodami a přelijte hotovým krémem.
8) Dort uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny.
9) Po ztuhnutí zahřejte smetanu a přidejte čokoládu. 10) Promíchejte a vychlazenou směs nalijte na dort, poté opět uložte do chladničky.
Tip od autorky:
Nejlépe chutná druhý den. 


Recept by @janickine_dobroty


PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company