RECEPT NA GELATO Z VLAŠKÝCH OŘECHŮ
BUDETE POTŘEBOVAT:
- Mléko plnotučné (660g)
- Smetana min 33% (90g)
- Cukr (180 g)
- Dextróza-hroznový cukr (25g) (nemusí být, dá se nahradit cukrem, ale pomáhá udržet strukturu, když chcete zmrzlinu uchovat déle v mrazáku)
- Vláknina (jakákoli) (20g)
- Sušené mléko (35g)
- Pasta z vlašských jader (70-100g) podle chutě
- Ořechy na posyp podle chutě
POSTUP:
1. Smíchejte tekuté ingredience
2. Smíchejte v misce všechny suché ingredience
3. Tyčovým mixérem mícháme tekuté ingredience a přisypáváme suché. Pořádně rozmixujeme
4. Nakonec přimixujeme ořechovou pastu
5. Zahřejeme na min 65 stupňů C
6. Nalejeme do připraveného zmrzlinovače
7. Ozdobíme hotovou zmrzlinu ořechama
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ
TEAM Diana Company