PISTÁCOVÉ SUŠENKY- DIANA COMPANY & WERACAKES - DIANA V KUCHYNI

Dnes jsme si pro vás připravili recept na pistáciové sušenky. 

Na 35 kusů budete potřebovat:
- 220 g změklého másla
- 200 g moučkového cukru
- 2 žloutky pokojové teploty
- 310 g hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 2 špetky soli
- Asi 100 g pistáciových jader 
- 1 lžíce pistáciové pasty
- 150 g mražených malin (80 ml malinové šťávy)
- 20-25 ml smetany ke šlehání
- 100 g bílé čokolády 

Postup:
1) V hrnci rozpustíme malinovou šťávu s čokoládou a šlehačkou. Odstavíme a necháme vychladnout.
2) Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem dohladka. Přidáme žloutky, vyšleháme, potom pistáciovou pastu, vyšleháme. V druhé míse smícháme suché přísady, prosejeme a vmícháme do máslové směsi.
3) Z těsta tvarujeme kuličky (hmotnost cca 20-22 g), vrchní část obalíme v nasekaných pistáciích, jemně je “přimáčkneme” dlaní a dáme do lednice asi na hodinu odpočinout. Nepokládejte je na plech příliš blízko sebe, aby se neslepily.
4) Troubu předehřejte na 180 °C.
5) Do vychladlých kuliček udělejte hlubokou jamku (hřbetem vidličky, prstem nebo čímkoli, co máte po ruce ).
6) Sušenky pečte asi 11-13minut. Po upečení jsou na okrajích lehce zlatavé, ale na dotek stále měkké. Ještě horké znovu udělejte důlky, pokud zmizely (raději ne hned palcem), a nechte vychladnout na plechu.
7) Připravenou malinovou náplň nalijte do cukrářského sáčku nebo použijte lžičku a můžete je spokojeně sníst.
8) Dobrou chuť 


Recept by @weracakes 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company