Iozzino Tortiglioni semolinové těstoviny 500g

Kód: 4-ITORT-12/500
Novinka
Značka: Iozzino
130 Kč 116 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
31.7.2024
Tortiglioni jsou druhem těstovin pocházejích přímo z Neapole. Po česku jim říkáme “vrtule” a jsou o něco větší než jejich příbuzné fusilli. Můžete si je vychutnat na všechny způsoby, mimo klasických omáček se třeba hodí také na výrobu těstovinových salátů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Iozzino Tortiglioni semolinové těstoviny 500g

Tradice, kvalita, řemeslná výroba. To jsou těstoviny Iozzino, vyrobené ze 100% italské tvrdé pšenice, které vás s každým soustem přenesou do italského městečka Gragnano.

Tajemství chuti těstovin Iozzino stojí na třech pilířích - je jím pramenitá voda z pramene Vernotico díky svému ideálnímu minerálnímu složení, dále tzv. bronzové řezání a proces pomalého sušení.

Metoda bronzem řezaných těstovin je oproti moderním průmyslovým metodám pracnější, avšak dodává těstovinám speciální hrubost, díky které dochází k dokonalému spojení s omáčkou. Těstoviny se vytlačují přes matrice (perforované kovové desky), jež jsou vyrobené z bronzu a které těstoviny krájí a tvarují.

Posledním krokem je sušení těstovin ve speciálních buňkách, které za nízké teploty trvá minimálně 24 hodin. U těstovin, které nejsou tenké, může trvat sušení až 60 hodin.

Kořeny rodinné firmy Iozzino spadají až do roku 1600, kdy započala výstavba mlýna, jež následně od roku 1797 sloužil pro výrobu těstovin. Další továrna pak vznikla ve Via San Marco, následně se této ulici začalo přezdívat ulice těstovin. Později se část rodiny zaměřila na prodej sušeného ovoce a v roce 2018 byla opět obnovena výroba těstovin.

  • Alergeny: produkt obsahuje obiloviny obsahující lepek a může obsahovat hořčici, sezamová semena, sojové boby
  • Složení: tvrdozrnná pšenice semolina, voda
  • Návod na použití: Ideální doba vaření tortiglioni je 11 minut. Kromě klasické rajčatové omáčky si je můžete připravit v sorrento stylu, tedy za použití rajčatového pyré, mozzarelly a pepře. Další možností je alla campana, ke které budete potřebovat rajčata, kapary, cukety, papriky, olivy a lilky. A pokud máte rádi tuňáka, zkuste k němu přimíchat ještě rajčata a černé olivy a máte rychlý oběd či večeři pro celou rodinu.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal)1507/355
Bílkoviny (g)14
Tuky (g)1,2
Z toho nasycené mastné k. (g)0,24
Sacharidy (g)70,6
Z toho cukry (g)3,5
Vláknina (g)3
Sůl (g)0,002

Doplňkové parametry

Kategorie: Těstoviny
Hmotnost: 0.51 kg
Složení: Bez palmového oleje, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Země původu: Itálie
VO násobek: 5
Hmotnost: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Tradice, kvalita, řemeslná výroba. To jsou těstoviny Iozzino, vyrobené ze 100% italské tvrdé pšenice, které vás s každým soustem přenesou do italského městečka Gragnano.
Tajemství chuti těstovin Iozzino stojí na třech pilířích - je jím pramenitá voda z pramene Vernotico díky svému ideálnímu minerálnímu složení, dále tzv. bronzová kresba a proces pomalého sušení.
Bronzová kresba je oproti moderním průmyslovým metodám pracnější, avšak dodává těstovinám speciální hrubost, díky které dochází k dokonalému spojení s omáčkou.
Posledním krokem je sušení těstovin ve speciálních buňkách, které za nízké teploty trvá minimálně 24 hodin. U těstovin, které nejsou tenké, může trvat sušení až 60 hodin.

Kořeny rodinné firmy Iozzino spadají až do roku 1600, kdy započala výstavba mlýna, jež následně od roku 1797 sloužil pro výrobu těstovin. Další továrna pak vznikla ve Via San Marco, následně se této ulici začalo přezdívat ulice těstovin. Později se část rodiny zaměřila na prodej sušeného ovoce a v roce 2018 byla opět obnovena výroba těstovin.