DÝŇOVÝ FLAN S VLAŠSKÝMI OŘECHY A GOLD ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

DÝŇOVÝ FLAN S VLAŠSKÝMI OŘECHY A GOLD ČOKOLÁDOU

Forma: 20cm

Doba přípravy: 1 hodina

Těsto:

Náplň:

POSTUP:

  • Do mouky dáme studené máslo, vlašskou mouku, sůl, vanilkový cukr a koření a vypracujeme drobenku.

  • Přidáme tvaroh a krátce zamícháme do těsta, které zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň půl hodiny odpočinout.
  • Vychladlé těsto rozválíme na pomoučené ploše na kolo o průměru asi 35cm a pomocí válečku ho vložíme do olejem vymazané formy. Kraje těsta přehneme přes okraj směrem ven a těsto do formy dobře vmáčkneme.

  • V mléce rozmixujeme uvařenou dýni dohladka, hmotu nalejeme do hrnce, přidáme úplně všechny zbylé ingredience kromě čokolády a za stálého míchání přivedeme k varu, necháme vařit alespoň jednu minutu.

  • Uvařenou hmotu sejmeme z plotýnky a přidáme čokoládu. Ponorným mixerem rozmixujeme a ihned nalejeme na předem připravený základ.
  • Pečeme v troubě při 180C asi 40-45 minut do tmavě hnědé barvy.
  • Po upečení koláč necháme vychladnout, ostrým nožem odřežeme přehnutý okraj a opatrně jej vyjmeme z formy.  Nejlépe chutná čerstvý servírovaný při pokojové teplotě. 

Recept by @marsalekjosef82

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení