Dnes pro vás máme recept na low-carb muffiny.
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 200 g mandlové mouky
- 125 g xylitolu/erythritolu (pokud si nepotrpíte na low carb - nízkosacharidových muffinech, doporučuji dát jen 100 g sladidla a zbylých 25 g nahradit např.kokosovým cukrem)
- 25 g kakaa
- 20 g čoko proteinu
- 1 lžička kypřicího prášku
- Špetka soli
- 3 vajíčka
- 70 g kokosového oleje (pokojová teplota nebo lehce roztopený)
- 125 ml mandlového mléka
- 2-3 kapky čoko flavdrops (nepovinné)
- 1 lžička jablečného octa
- Hrstička hořkých čokopecek (nepovinné)
POSTUP:
- Jako první si v misce smícháme všechny suché ingredience kromě sladidla.
- V druhé misce spojíme kokosový olej se sladidlem (metlou/ručním mixérem).
- Do misky s olejem a sladidlem přidáme vejce, mandlové mléko, jablečný ocet a flavdrops.
- Do této směsi přidáme směs suchých ingrediencí. Na konec do těsta opatrně vmícháme čokopecky.
- Těsto vlijeme do formy na muffiny a dáme péct do trouby předehřáté na 180° na +- 22-25 minut.
Tento recept na muffiny s nízkým obsahem sacharidů rozhodně ocení i příznivci různých diet a vyznači aktivního životního stylu, kterým na tom jakou stravu do těla vpravují opravdu záleží.
Recept by @bakehealthy_
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company