Recept na játrovou paštiku s kešu!
BUDETE POTŘEBOVAT:
- 500g kuřecích jater
- 100g solených kešu
- 1 velkou cibuli
- 2 stroužky česneku
- Máslo
- tymián, bobkový list
- 200 ml smetany
- ghí - přepuštěné máslo
POSTUP:
- Nejdříve si v pánvi na přepuštěném másle dozlatova upražíme pokrájenou cibulku a česnek, potom k cibulce přihodíme jemně pokrájená kuřecí játra. Přidáme k nim bobkový list a snítku čerstvého tymiánu. (Pokud nemáme čerstvý, postačí sušený)
- Osmažená kuřecí játra si přesuneme z pánve do misky ve které budeme mixovat. Vyndáme bobkový list a větvičku tymiánu. Na rozpálenou pánev hodíme solené kešu. (Kešu ořechy opražíme abysme zvýraznily jejich chuť)
- K játrům přidáme opražené kešu ořechy a přilijeme smetanu. Tyčovým mixérem všechna játra rozmixujeme do jemné kaše. Osolíme, dochutíme pepřem. Nakonec přidáme kousek másla.
- Hotovou paštiku přendáme do skleniček a dáme vychladit do lednice.
K játrové paštice doporučujeme vybrat pivo, které harmonicky vyladí její bohaté chutě. Lehký charakter naší paštiky doplní nejlépe pivo s nižší stupňovitostí piva, ideálně mezi 10° až 12°. Takové pivo nepřebije jemné nuance paštiky a umožní vám vychutnat si každý kousek naplno
Recept by @vojta.fiala_food
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company