Strašidelný kefírový koláček.
Budete potřebovat:
Na korpus:
- 180 g hladké mouky
- 150 g cukru moučka
- 2 lžíce kakaa
- 300 g kefíru
- 1 lžička sody
- 1 vejce 🥚
- 90 g oleje
Na krém:
- 100 g hořké nebo mléčné čokolády
- 190 g smetany
Na ozdobu:
- hořká nebo mléčná čokoláda
POSTUP:
1. Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo moukou.
2. Prosejeme všechny sypké ingredience na korpus.
3. Přidáme zbytek surovin a směs prošleháme, aby byla bez hrudek.
4. Těsto vylijeme do připravené formy a dáme péct do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut.
5. Po upečení necháme korpus zchladnout, v případě potřeby seřízneme.
6. Rozehřejeme si čokoládu na krém, smícháme ji se zakysanou smetanou a promixujeme ponorným mixérem.
7. Krém rozetřeme na korpus a hotový koláček dáme vychladit do lednice.
8. Koláček můžete strašidelně ozdobit. Autorka použila bílou čokoládu na pavučinku, tmavou čokoládu na hlavičku a nožičky pavoučků. Na tělíčka rozpůlila lískové oříšky v čokoládě.

Recept by @gabrilenka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company