PISTÁCIOVÉ STROMEČKY- DIANA COMPANY - ELIKATESY - DIANA V KUCHYNI

Pistáciové stromečky
 
Budete potřebovat:
Na Křehké těsto
70g mletých blanšírovaných pistacií
70g moučkového cukru
30g žloutků 
Pistáciová ganache
125g 30% smetany 
Na dokončení
100g drcených blanšírovaných pistácií
 
Postup:
Na křehké těsto dejte do mísy robotu hladkou mouku, moučkový cukr, mleté pistácie a studené máslo nakrájené na kostičky a zpracujte K-metlou v jemnou drobenku.
Přidejte žloutky a krátce zapracujte. Vyklopte na pracovní plochu a krátce dopracujte hranou dlaně. Nehněťte. Těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu (lépe přes noc) do lednice.
Odpočinuté těsto vyvalejte asi na 3mm, vykrajujte stromečky či jiné tvary, přeneste na plech (lépe vám to půjde, když vykrájené těsto dáte opět ztuhnout do chladu) a pečte na 160°C horkovzduch asi 8-10minut dozlatova. Nechte vychladnout.
Na ganache rozpusťte čokoládu s kakaovým máslem a ohřejte zhruba na 50°C smetanu s glukózou a pistáciovou pastou. Pomalu přilijte k čokoládě a vymíchejte hladkou emulzi. Na závěr promixujte. Potáhněte fólií a nechte ztuhnout v pokojové teplotě.
Ganache přesuňte do cukrářského sáčku a spojujte vždy dva tvary. Dejte ztuhnout do lednice. Zbytek ganache lehce povolte. Stromečky namočte nejdřív do ganache a pak do drcených pistácií. Nechte ztuhnout.
 
 
 
 
 

 

Recept by @elikatesy

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company