PEKANOVO-JABLEČNÁ BÁBOVKA-DIANA COMPANY- GABRILENKA- DIANA V KUCHYNI

Halloweenská Pekanovo-jablečná bábovka. 
Když se venku ochladí, není nic lepšího než teplo z trouby a vůně jablek s pekanovými ořechy. Tahle bábovka má všechno, co podzimní pečení potřebuje, je vláčná, voňavá a krásně kořeněná. Tak až budete mít chvilku, určitě ji upečte! 
Budete potřebovat (na formu o objemu cca 1,18 l)
Těsto:
– 50 g měkkého másla 
– 25 ml oleje
– 35–40 g pekanového másla 
– 2 vejce 
– ½ lžičky vanilkového extraktu
– 2 lžičky javorového sirupu 
– 45 g zakysané smetany
– 36 g podmáslí
– špetka soli 
– ¾ lžičky mleté skořice
– 130 g nastrouhaných jablek 
– 45 g opražených pekanových ořechů
Pekanový vír:
– ⅓ hotového těsta
– ½ lžíce pekanového másla
– ½ lžičky skořice
– 1 lžička javorového sirupu
– 1 lžíce nasekaných pekanů
Čokoládovo-javorová glazura:
– 35 g smetany ke šlehání
– ½ lžičky javorového sirupu
– špetka soli
– nasekané pražené pekany na posypání (1–2 lžíce)
POSTUP:
1️⃣ Předehřejte troubu Na 170 °C (horkovzduch).
Formu (1,18 l) vymažte máslem a vysypte moukou.
2️⃣ Těsto
Vyšlehejte vejce, cukr a vanilku do světlé pěny.
Přidejte máslo, olej a pekanové máslo, prošlehejte dohladka.
Vmíchejte zakysanou smetanu, podmáslí a javorový sirup.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici, a suchou směs přidejte k mokré.
Nakonec vmíchejte jablka a nasekané pekany. 
3️⃣ Pekanový vír
⅓ těsta smíchejte s pekanovým máslem, skořicí, javorovým sirupem a pekany.
4️⃣ Plnění formy
Nalijte polovinu těsta, přidejte pekanový vír a zakryjte zbytkem těsta.
Špejlí udělejte spirálu pro mramorový efekt. 
5️⃣ Pečení
Pečte cca 40–45 minut, dokud špejle po vytažení nezůstane suchá.
Nechte chvíli zchladnout ve formě, pak opatrně vyklopte na mřížku.
6️⃣ Glazura
Rozpusťte čokoládu se smetanou, přidejte javorový sirup a špetku soli.
Přelijte vychladlou bábovku a posypte nasekanými pekany. 
 
 
 
 

Recept by @gabrilenka 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company