BUDETE POTŘEBOVAT:
Pozn. čl = čajová lžička, pl = polévková lžíce
POSTUP:
Cizrnu dáme na cca 12 hodin (nejlépe přes noc) namočit s trochou jedlé sody. Namočenou cizrnu poté propláchneme a dáme vařit v nesolené vodě na 2-3 hodiny.
Uvařenou cizrnu necháme i s vodou vychladnout. Poté cizrnu přendáme do mixéru, přidáme 5 lžic vody z uvařené cizrny a všechny zbylé suroviny. Mixujeme, dokud nebude hummus zcela hladký a jemný.
Hummus servírujeme ve velké míse. Můžeme ho dozdobit opraženými semínky, bylinkami, kořením, chilli a zakápnout olivovým olejem.
K hummusu podáváme zeleninu dle chuti (mrkev, okurku…) nebo pita chléb. Skvěle chutná také v kombinaci uzené papriky nebo tofu z udírny.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company