HRNKOVÉ SUŠENKY-DIANA COMPANY- MADAM_KOLACIK- DIANA V KUCHYNI

Lahodné hrnkové halloweenské sušenky. 

Připravte si jeden 3dcl hrnek a odměřte si pomocí něj ingredience. 

Na 22 kusů budete potřebovat:

- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky

- 1/2 lžičky jedlé sody

- 1/2 lžičky prášku do pečiva

- 1/2 hrnku změklého másla (125 g)

- 1/2 šálku krystalového cukru

- 1/2 šálku třtinového cukru

- 1 vejce

- 1/2 hrnku arašídové pasty (125g)

- 1 lžíce vanilkového extraktu

- 2PL krystalového cukru na obalení

- Rumové kuličky s kokosem v mléčné čokoládě

- 2PL hořké čokolády Barry Callebaut

Postup:

1) Předehřejte troubu na 185 stupňů. Vyložte 2 plechy pečicím papírem a dejte je stranou.

2) Ve středně velké míse smíchejte prášek do pečiva, jedlou sodu a mouku. Odstavte stranou.

3) V jiné míse vyšlehejte změklé máslo, oba cukry a arašídovou pastu. Poté přidejte vejce a extrakt. Dobře je vmíchejte do směsi.

4) Přidejte moučnou směs a ručně prohněťte, abyste získali tužší těsto.

5) Pomocí naběračky těsto rozválejte na kuličky. Obalte je v cukru a položte je na plech asi 5 cm od sebe.

6) Zatímco se sušenky pečou, rozkrojte kuličky na polovinu. Jednu větší a jednu menší. (Ty větší jsou bříška a ty menší jsou hlavičky).

7) Vyjměte sušenky z trouby a ihned do nich vtlačte kuličky a dejte je vychladit do lednice.

8) Mezitím ve vodní lázni v misce rozpusťte čokoládu. Přendejte ji do zdobicího sáčku a na sušenky vytvarujeme nožičky. (Viz video) Oči autorka vytvořila pomocí bílé zdobicí trubičky a z trochy rozpuštěné čokolády.

9) Nechte sušenky i čokoládu ztuhnout.

Autorka receptu @madam_kolacik

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company