Lahodné hrnkové halloweenské sušenky.
Připravte si jeden 3dcl hrnek a odměřte si pomocí něj ingredience.
Na 22 kusů budete potřebovat:
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 hrnku změklého másla (125 g)
- 1/2 šálku krystalového cukru
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1 vejce
- 1/2 hrnku arašídové pasty (125g)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 2PL krystalového cukru na obalení
- Rumové kuličky s kokosem v mléčné čokoládě
- 2PL hořké čokolády Barry Callebaut
Postup:
1) Předehřejte troubu na 185 stupňů. Vyložte 2 plechy pečicím papírem a dejte je stranou.
2) Ve středně velké míse smíchejte prášek do pečiva, jedlou sodu a mouku. Odstavte stranou.
3) V jiné míse vyšlehejte změklé máslo, oba cukry a arašídovou pastu. Poté přidejte vejce a extrakt. Dobře je vmíchejte do směsi.
4) Přidejte moučnou směs a ručně prohněťte, abyste získali tužší těsto.
5) Pomocí naběračky těsto rozválejte na kuličky. Obalte je v cukru a položte je na plech asi 5 cm od sebe.
6) Zatímco se sušenky pečou, rozkrojte kuličky na polovinu. Jednu větší a jednu menší. (Ty větší jsou bříška a ty menší jsou hlavičky).
7) Vyjměte sušenky z trouby a ihned do nich vtlačte kuličky a dejte je vychladit do lednice.
8) Mezitím ve vodní lázni v misce rozpusťte čokoládu. Přendejte ji do zdobicího sáčku a na sušenky vytvarujeme nožičky. (Viz video) Oči autorka vytvořila pomocí bílé zdobicí trubičky a z trochy rozpuštěné čokolády.
9) Nechte sušenky i čokoládu ztuhnout.

Autorka receptu @madam_kolacik
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company