HALLOWEENSKÉ CUPCAKES- DIANA COMPANY

Halloweenské cupcakes.

Budete potřebovat:

- 1 hrnek (250 ml) hladké špaldové mouky

- ½ hrnku kakaa

- ½ hrnku třtinového cukru

- 1 čl prášku do pečiva

- Špetka soli

- ¼ hrnku řepkového oleje

- 1 vejce 

- 10 kapek vanilkového extraktu 

- ½ hrnku mléka 

- ¼ hrnku kávy 

Čokoládový krém:

- 500 ml smetany ke šlehání 31%

- 30 g kakaa

- 50 g třtinového cukru

- 60 g kvalitní hořké čokolády

- 250 g tučného tvarohu

Na dozdobení: želé žížalky (doporučujeme i čokoládové kamínky v barevné krustě)

Postup:

Začneme přípravou čokoládového krému. Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání, přimícháme cukr, kakao a dáme na mírný plamen ohřívat.

Smetana by se měla zahřát max na 80 stupňů, aby neprošla bodem varu.

Jakmile je smetana zahřátá do požadované teploty, vmícháme do ní kostičky čokolády a necháme rozpustit.

Smetanu sundáme z plotny a necháme vychladnout, nejlépe přes noc v lednici.

Přesuneme se k přípravě těsta.

V jedné míse smícháme všechny suché ingredience – mouku, kakao, prášek do pečiva, třtinový cukr a sůl.

V druhé míse ušleháme vejce s olejem, vanilkovým extraktem a mlékem.

Připravíme si silnou kávu, kterou necháme chvíli odstát.

K mokré směsi přisypeme suché suroviny a promícháme. Poté přilijeme kávu a umícháme hladké těsto.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Připravíme si košíčky na muffiny nebo plech na muffiny. Plech vymažeme trochou oleje. Formy na muffiny naplníme do poloviny těstem. Těsto nás vyjde na cca 15 cupcakes.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.

Po upečení necháme cupcakes vychladnout.

Vychlazený předpřipravený krém vyndáme z lednice, přidáme do něj tvaroh a vyšleháme krém.

Hotový krém přendáme do zdobícího sáčku.

Z upečených cupcakes odřízneme vršek (špičku) těsta, které rozdrobíme do mističky.

Cupcakes ozdobíme krémem. Do krému vložíme želé žížaly.

Nakonec cupcakes zasypeme rozdroleným těstem pro efekt hlíny a na vrch přidáme další želé žížaly.

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company