Dýňové sušenky s pekanovými ořechy. Protože co by to bylo za podzim bez dýňového receptu, souhlasíte?
Budete potřebovat:
- 250g másla
- 150g světlého cukru
- 2 žloutky
- 30g javorového sirupu
- 80g dýňového pyré (ideálně trochu vykapaného)
- 150g celozrnné špaldové mouky
- 100g mandlové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1,5 lžičky pumpkin spice
- 1 lžička cejlonské skořice
- 150g nasekaných pekanových ořechů
- 150g gold čokolády
Postup:
Nejprve si připravte hnědé máslo. Máslo rozpusťte v rendlíku a za občasného promíchání metličkou pomalu zahřívejte, dokud pevné části nezkaramelizují. Mějte vedle přichystanou misku s ledovou vodou, abyste mohli rychle zastavit var, jakmile je hotovo. Nechte zchladnout a odvažte 200g.
Hnědé máslo, cukr, javorový sirup, žloutky a dýňové pyré promixujte do kompaktní hmoty.
Suché ingredience smíchejte a promíchejte metličkou. Přidejte k tekuté směsi a promíchejte. Přidejte nasekané ořechy.
Z těsta odebírejte kousky (můžete použít naběračku na zmrzlinu), vyválejte kuličku a na plechu lehce zploštěte. Skládejte dál od sebe. Vyjde vám 24 velkých sušenek (na 2 plechy).
Pečte na 180°C asi 12-15 minut, dokud okraje nezezlátnou. Nechte vychladnout a přestříkejte gold čokoládou.
Dobrou chuť


Recept by @elikatesy
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company