ĎÁBELSKY DOBRÝ MAKOVEC- DIANA COMPANY- GABRILENKA- DIANA V KUCHYNI

Ďábelsky dobrý makovec, vyzkoušíte ho? 
 
Budete potřebovat:
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 1/2 balíčku vanilkového cukru 
- 1 vejce 
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka 
- 1 lžíce marmelády nebo povidel
 
POSTUP:
1. Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo moukou.
2. Prosejeme všechny sypké ingredience na korpus, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme.
3. Těsto vylijeme do připravené formy a dáme péct do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut.
4. Po upečení necháme korpus zchladnout.
5. Pokud byste chtěli makovec trochu vylepšit, tak máme pro vás tip! Zkuste ho v případě potřeby seříznout, aby byl byl korpus krásně rovný. Naneste tenkou vrstvu povidel a krému. Na ozdobu můžete použít třeba sušené švestky jako autorka!
Nechte si chutnat 
 
 

Recept by @gabrilenka 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company