Ďábelsky dobrý makovec, vyzkoušíte ho?
Budete potřebovat:
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku krupicového cukru
- 3/4 hrnku mletého máku
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- 1 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
POSTUP:
1. Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo moukou.
2. Prosejeme všechny sypké ingredience na korpus, pak přidáme tekuté a důkladně promícháme.
3. Těsto vylijeme do připravené formy a dáme péct do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme přibližně 40 minut.
4. Po upečení necháme korpus zchladnout.
5. Pokud byste chtěli makovec trochu vylepšit, tak máme pro vás tip! Zkuste ho v případě potřeby seříznout, aby byl byl korpus krásně rovný. Naneste tenkou vrstvu povidel a krému. Na ozdobu můžete použít třeba sušené švestky jako autorka!
Nechte si chutnat

Recept by @gabrilenka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company