Hradecké delikatesy Pesto bazalka s mandlemi a piniemi 100g
Kód: 4-HDPMP-30/100Detailní popis produktu
Hradecké delikatesy Pesto bazalka s mandlemi a piniemi 100g
Jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni.
Tradičně se bazalkové pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
Ručně a šetrně vyráběné pesto z bazalky v Čechách z české bazalky, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku a GMO.
- Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody
- Složení: bazalka min. 29%, olivový olej, slunečnicový olej, mandle min. 12%, pinie min. 6% , umeocet, citronová 100% šťáva.
- Návod na použití: Tradičně se bazalkové pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
- Skladování: Skladujte mimo přímé slunce do 25 °C a po otevření v chladničce. Po otevření zkonzumujte do 14 dní.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 2103/503 |
Bílkoviny (g) | 4,3 |
Tuky (g) | 54 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 6,7 |
Sacharidy (g) | 2,6 |
Z toho cukry (g) | 0,8 |
Vláknina (g) | 2,3 |
Sůl (g) | - |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Omáčky a dipy |
---|---|
Hmotnost: | 0.16 kg |
EAN: | 8594175473186 |
Složení: | Bez palmového oleje, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Země původu: | Česko |
VO násobek: | 5 |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.