Hradecké delikatesy Pektin citrusový 100g
Kód: 4-HDPC-30/100Detailní popis produktu
Hradecké delikatesy Pektin citrusový 100g
Přírodní citrusový pektin používáme do našich džemů, marmelád, zavařenin. Jelikož jsme zjistili, že (normálně) není možno ho sehnat v menším množství pro koncového zákazníka, který si chce zpracovat (zdravě) vlastní úrodu do různých forem zavařenin, rozhodli jsme se jej nabízet my. Čistě přírodní citrusový pektin patří mezi zahušťovadla a je vyráběn z citrusů, které nejsou GMO, tudíž nepochází z geneticky modifikovaných surovin. Citrusový pektin je vhodný při různé výrobě džemů, sirupů, rosolů, marmelád, ale také třeba při výrobě domácích „želatinových medvídků“.
Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu, protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám z hrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček.
Přírodní citrusový pektin je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO.
Citrusový pektin je zahušťovadlo není konzervant, nicméně marmelády Vám vydrží přes zimu ve spižírně úplně v pohodě. V nabídce máme 3 varianty 100, 500 a 1000 g.
- Alergeny: bez alergenů
- Složení: citrusový pektin práškový
- Návod na použití: Na výrobu džemu budeme potřebovat základní surovinu ovoce, cukr a přírodní citrusový pektin. Je na něm skvělé, že můžeme snížit množství cukru na 2:1 nebo 3:1, pokud budete „zavařovat“ ovoce jako třeba červený rybíz, citrusy, jablka, angrešt můžete použít méně citrusového pektinu, protože toto ovoce má samo o sobě vysoké množství pektinu vlastního. Ovoce dáme povařit, (podusit) jak jsme zvyklí, nemusíme vařit dlouho, ať si ponechá nějaké ty vitamíny a minerály. Mezitím si odvážíme množství cukr, které chceme použít a přidáme citrusový pektin v poměru 10g na 1kg ovoce. Promícháme ho s cukrem. Je to důležité, protože, kdybyste ho sypali samostatně tak Vám z hrudkovatí a zbytečně si to komplikujete. Stačí důkladně promíchat, prohřát. Můžeme přidat citrónovou šťávu, kdo chce. Zkusit jestli nám to želíruje a můžeme lít do skleniček.
- Skladování: Doba trvanlivosti 12 měsíců. Po otevření skladujte do teploty 25 °C v suchém prostředí v uzavřené nádobě nebo sáčku. Jelikož na sebe váže vodu, ve vlhkém prostředí by se nám nadělaly hrudky a to není žádoucí. Fakticky má citrusový pektin trvanlivost nejméně 2 roky, podle výrobce své vlastnosti nemění ani ze delší dobu.
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1083/261 |
Bílkoviny (g) | - |
Tuky (g) | - |
Z toho nasycené mastné k. (g) | - |
Sacharidy (g) | 37 |
Z toho cukry (g) | 37 |
Vláknina (g) | 57 |
Sůl (g) | 0,9 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Želatina na vaření |
---|---|
Hmotnost: | 0.13 kg |
EAN: | 8594175478006 |
Složení: | Bez palmového oleje, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány |
Země původu: | Česko |
VO násobek: | 5 |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.