Připravili jsme si pro vás ještě jeden recept na strašidelné makronky.
Budete potřebovat:
Na makronky:
- Bílky
- cukr krupice
- vodu
Čokoládová ganache:
- 70ml smetany 33%
- 25g másla
- Lžičky glukózy
- 125g čokolády Barry Callebaut 55%
- mohou být i tonka fazole pro zpestření
Postup:
Makronky si připravte běžným způsobem.
Smetanu si zahřejte na vodní lázni, přidejte máslo, glukózu a čokoládu.
Míchejte do rozpuštění čokolády a spojení všech ingrediencí.
Tip autorky: Do čokolády je skvělé nastrouhat čtvrt tonka fazolí.
Na ganache přitiskněte fólii a nechte vychladnout v lednici do požadované konzistence. Tato dávka vám vyjde zhruba na 4 makronky větší velikosti.
Hotové Makronky spojte čokoládovou ganache a dozdobte například z marcipánu vyrobenými pavoučky.



Autorka @mrs.palacinka
PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!
TEAM Diana Company