Lentilkové sušenky
Na dva plechy budete potřebovat:
- 300 g polohrubé (špaldové) mouky
- 200 g cukru
- 150g rozpuštěného másla
- 1 celé vejce
- 1 žloutek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky jedlé sody
Postup:
Předehřejte troubu na 170 stupňů.
Celé vejce a žloutek vyšlehejte s cukrem. Postupně vmíchejte mírně vychladlé máslo a promíchejte. Přidejte extrakt z vanilky a znovu promíchejte. Dále vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou. Uhněteme těsto.
Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Nabírejte po lžících směs na těsto. Vytvarujte kuličky a položte je na plech. Lžičku jemně vtlačte do těsta, aby vznikla jamka.
Sušenky pečte asi 7 minut. Po 7 min vyjměte plech a jemně do sušenek vtlačte lentilky. Vraťte do trouby a pečte přibližně 7-8 min. při 160 °C.
Dobrou chuť

