FRANCOUZSKÝ KOLÁČ- DIANA COMPANY & PAVLASINEK- DIANA V KUCHYNI

Recept na francouzský koláč - CLAFOUTIS 


Budete potřebovat:
- máslo a cukr krupice na vymazání formy
- 1 sklenice kompotovaných višní( bez nálevu) / třešní
- 70g másla
- vanilkový lusk
- 100g hladké mouky
- špetka soli
- 1 vejce
- 60g žloutků
- 90g cukru krupice
- kůru z půlky citrónu
- 160g mléka
- 160g smetany ( min 30%)
- moučkový cukr na posypání

Postup:
1) Do mísy robotu prosejeme mouku, přidáme sůl, vejce, žloutky, cukr, semínka z lusku, citronovou kůru a vymícháme dohladka
2) Za stálého míchání pomalu přilijeme mléko, smetanu a nakonec rozpuštěné máslo
3) Koláčovou formu vymažeme máslem, vysypeme cukrem a vyskládáme třešně
4) Zalijeme těstem
5) Pečeme na 180°C 35 minut
6) Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem
.


.
Recept by @pavlasinek 

PŘEJEME VÁM DOBROU CHUŤ!

TEAM Diana Company