Dr. Oetker 100% Mák mletý 200g

Kód: 4-MML-10/200
60 Kč 54 Kč bez DPH
Skladem
Můžeme doručit do:
7.3.2024

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dr. Oetker 100% Mák mletý 200g

Náš mák je prvotřídní 100% český jemně mletý modrý mák s příjemnou makovou vůní, nasládlou chutí a krásnou modrou barvou. Používá se zejména na přípravu náplně, posypu na sladká jídla a do dezertů.

Vyznačuje se vysokým obsahem vlákniny, vápníku, železa a je zdrojem bílkovin. Mák má nízký obsah cukru. Proto se mák označuje jako superpotravina. Vápník je potřebný pro udržení normálního stavu kostí. Železo přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Nezapomínejte na vyvážený životní styl, tzn. různorodou stravu, aktivní pohyb a pozitivní myšlení. Jak se říká, všeho s mírou. :)

A jak je to s morfinem v semenech máku?

Semena přirozeně žádný morfin neobsahují. Tato látka se na maková semena dostává při sklizni a čistění máku z ostatních částí rostliny.

V žádném případě není důvod k obavám. Český modrý mák se i po zpracování vyznačuje minimálním obsahem této látky a naprosto splňuje přísné podmínky České cechovní normy (max. 20 mg morfinu na kilogram máku).

Doporučená denní dávka máku pro zdravé osoby je proto bez omezení. Dětem, těhotným a kojícím ženám se doporučuje dávkování do 50 g na den. Jakýkoliv mák není vhodný pro osoby přecitlivělé na mák.

Na zadní straně obalu najdete recept na Makové šneky.

  • Alergeny: bez alergenů a může obsahovat mléko, obiloviny obsahující lepek, vejce
  • Složení: 100% mák jemně mletý termostabilizovaný
  • Skladování: Skladujte v suchu.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal)2173/526
Bílkoviny (g)21
Tuky (g)43
Z toho nasycené mastné k. (g)5,1
Sacharidy (g)7,6
Z toho cukry (g)2,8
Vláknina (g)16
Sůl (g)0,01

Doplňkové parametry

Kategorie: Cukrářské zdobení, krémy a náplně
Hmotnost: 0.208 kg
Země původu: Česko
VO násobek: 5
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 1.11.2023
Mletý mák je bez práce.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: