Basmati rýže Punjab King 1kg

Kód: 4-BRPK-20/1
93 Kč 83 Kč bez DPH 93 Kč / 1 kg
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…
PUNJAB KING - Rýže Basmati Premium, extra dlouhá

Detailní informace

Detailní popis produktu

Basmati rýže Punjab King 1kg

Vybraný druh dlouhozrnné rýže Basmati. Basmati je známá svoji lahodnou chutí a dlouhým zrnem. Tato rýže je pěstovaná na jižních svazích Himálají a v Indii. Rýžová pole leží hlavně v Paňdžábu a jsou zavlažována vodou z tajících ledovců. Basmati bývá nazýváno jako „indické šampaňské". Basmati se skladuje dva roky, aby se zbavila veškeré vody. Rýže Basmati má nižší glykemický index, tzn. méně kalorií, než běžné druhy rýže a je přirozeně bezlepková , lehce stravitelná, ze všech rýží obsahuje nejmenší množství škrobů. Je loupaná. Neloupaná má sice více energie, ale pro některé konstituční typy lidí nebo při poruchách trávení by mohla být hůře stravitelná. Díky tomu je vyhledávanou potravinou u zastánců zdravé výživy, sportovců a nedílnou součástí redukce váhy a diet.

  • Alergeny: bez alergenů
  • Složení: Basmati rýže 100%
  • Návod na použití: Doporučujeme rýži před vařením proprat pod tekoucí vodou a nechat odležet ve vodě na 30 – 45 minut. Ve velkém hrnci přiveďte k varu 4 hrnky vody. Přidejte 1 hrnek rýže a vařte 6-7 minut na mírném ohni, občas lehce promíchejte. Oddělejte z hořáku a přeceďte. Rýži nechte v hrnci a přikryjte poklicí na 10-12 minut.
  • Skladování: Teplota 0 – 25°C, relativní vzdušná vlhkost do 75%.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal)1505/360
Bílkoviny (g)8,5
Tuky (g)1
Z toho nasycené mastné k. (g)0,2
Sacharidy (g)77
Z toho cukry (g)0,5
Vláknina (g)2,4
Sůl (g)-

Doplňkové parametry

Kategorie: Obiloviny
Hmotnost: 1.016 kg
Složení: Bez palmového oleje, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány
Země původu: Indie
VO násobek: 5
Hmotnost: 1 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: