Fazole Bango purpurová strakatá 400g

Kód: 3-FBP-12/400
30 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…
Strakaté fazole mají originální vzhled a skvěle obohatí vaše polévky, saláty nebo mexické pokrmy. Chuťově jsou spíše neutrální, takže chuťově výrazné pokrmy jim sednou nejlépe.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fazole Bango purpurová strakatá 400g

Luštěniny = základ vyvážené stravy

Luštěniny by ve stravě rozhodně neměly chybět. Z hlediska nutričních hodnot jsou totiž hotovým pokladem. Mají nízký glykemický index, velmi dobře zasytí a jsou bohatým zdrojem kvalitních sacharidů, bílkovin, a rozpustné i nerozpustné vlákniny. Obsahují širokou škálu minerálních látek, antioxidantů a nenasycených mastných kyselin. Navíc jsou na trhu velmi dobře dostupné.

Všechny produkty dovážíme přímo ze zemí původu a díky dobrým vztahům a fér jednání s našimi dodavateli se nám často daří získat výhradní zastoupení přímo od farmářů a pěstitelů těch nejlepších oříšků a ovoce z celého světa. To je důvod, proč dodáváme to nejlepší zboží pro vás a vaši rodinu.

Věděli jste, že…

Za dob našich babiček se doporučovalo přidat do vody při vaření luštěnin jedlou sodu? Bylo to proto, že se luštěniny díky tomu rychleji uvařily a byly stravitelnější. Dnes už ale víme, že soda při vaření ničí cenné živiny v luštěninách, a to především vitamíny ze skupiny B, protože mění pH vody. Raději tedy dopřejme fazolím čas, ať nepřijdeme o cenné látky, kterých obsahují opravdu mnoho.

Proč právě fazole?

Fazole jsou pro lidský organismus výborným zdrojem kvalitních sacharidů, bílkovin a minerálních látek. Jejich velkým benefitem je nízká kalorická hodnota, což má ve spojení s vysokým obsahem vlákniny za následek to, že tělo fazole dlouho tráví a pocit sytosti nám tak vydrží mnohem déle. Jsou proto skvělou volbou při redukčních dietách a nemocech spojených s nadváhou. Vláknina navíc pomáhá stabilizovat hladinu cukru a cholesterolu v krvi a pečuje o zdraví srdce.

Fazole jsou bohatým zdrojem bílkovin, ve sto gramech jich najdeme dokonce až 20 gramů. Bílkoviny jsou základními stavebními kameny buněk celého těla. Pomáhají s růstem svalové hmoty, regenerací, výživou svalů, šlach a kostí a jejich dostatečný příjem je nezbytný při spalování a redukci váhy.

Fazole jsou skvělou podporou při zánětech močových cest, ledvin a ledvinových kamenech. Podporují vylučování kyseliny močové z těla, a proto je dobré je pravidelně zařazovat do jídelníčku i při dně a revmatismu.

Vitamíny ze skupiny B, vitamín A, C a řada minerálních látek ve fazolích pečují o zdravý imunitní systém, podporují správnou funkci metabolismu a zdraví očí, vlasů, nehtů i kůže. Pomáhají s regenerací svalů po zátěži, zmírňují únavu a posilují dobrou náladu a psychickou pohodu. Velkou výhodou je také vysoký obsah kyseliny listové, což ocení především těhotné ženy a kojící maminky. Kyselina listová je totiž nezbytná pro zdravý vývoj miminka.

Nejsou fazole jako fazole

Na trhu najdeme hned několik druhů této vynikající luštěniny. Z nutričního pohledu se od sebe jednotlivé druhy příliš neliší a jsou si hodně podobné. Odlišné jsou především co do chuti a způsobu úpravy pokrmů. U nás najdete tyto druhy:

Fazole Adzuki

Malé tmavě červené fazolky Adzuki, které mají po uvaření jemnou nasládlou oříškovou chuť. Pocházejí z Číny a nejčastěji se využívají v čínské a japonské kuchyni využívají nasladko v podobě sladké pasty a přidávají se do různých koláčků. Můžete je ale přidat i do polévek a salátů a nebo nechat naklíčit.

Fazole Bango purpurová strakatá

Strakaté fazole mají jemnou chuť a výborně obohatí polévky, saláty a mexické pokrmy. Není potřeba je dlouho namáčet a po uvaření jsou krásně měkké. Tyto fazole se hodí do chuťově výraznějších a kořeněných receptů, kde svou neutrální chutí skvěle zapadnou.

Fazole barevná Pinto

Barevné fazole Pinto mají vynikající lehce pikantní chuť. Jsou oblíbené převážně v USA a Mexiku, kde se konzumují zabalené v kukuřičné tortille ve směsi s rýží. Svou konzistencí se hodí do polévek, salátů, omáček, nebo jako pyré. Perfektně vyniknou v receptu na Chilli con carne.

Fazole bílá velká

Bílé fazole mají krémovou konzistenci a jemnou chuť. Proto se jim také někdy říká “máslové” fazole. Díky své jemné struktuře jsou ideální do fazolového pyré, na pomazánky a do polévek. Můžete je ale zkusit zkombinovat třeba s mletým masem a zapéct.

Fazole černá

Černým fazolím nejvíce sluší pestré saláty. Mají krásně lesklý povrch a nasládlou chuť. Čím jsou tmavší, tím je jejich chuť výraznější. Pochází z Jižní Ameriky a perfektně si sednou s papričkami jalapenos a mexickou kuchyní.

Fazole černé oko

Výhodou “okatých” fazolek je, že se nemusí namáčet. Sice se budou déle vařit, ale když potřebujete fazole okamžitě použít do receptu, tento druh je skvělou volbou. Mají neutrální jemnou chuť, a proto je můžete použít do různých zeleninových směsí nebo výraznějších pokrmů, kde se chutě nebudou bít.

Fazole červená ledvina

Oblíbené červené fazole mají jemnou nasládlou chuť a skvěle si rozumí s pálivými papričkami nebo cayenským pepřem. Přezdívá se jim také “chilli fazole”, a to protože jsou součástí oblíbeného pokrmu Chilli con carne. Mají pestré možnosti využití, hodí se k rýži, kukuřičným pokrmům, masu, nebo do jídel z “jednoho hrnce”.

Fazole Mungo

Malé zelené mungo fazolky pocházejí z Indie a jsou velmi oblíbené převážně jako naklíčené. Můžete je ale i vařit a využít jako přílohu, nebo přidat do polévek a salátů. Chutí připomínají hrášek a jsou dobře stravitelné.

Fazole navy

Fazole navy se vyznačují jemnou chutí. Mají vyvážený poměr draslíku a sodíku, a proto se doporučují při vysokém krevním tlaku. Využívají se především do polévek, studených salátů, nebo jako příloha. Mohou se ale také zapékat a v kombinaci s olivovým olejem a bylinkami z nich lze připravit vynikající pomazánku.

  • Alergeny: bez alergenů a může obsahovat obiloviny obsahující lepek
  • Složení: fazole Bango purpurová 100 %
  • Návod na použití: Luštěniny tvoří nezbytnou součástí vyváženého jídelníčku. Fazole se skvěle hodí do mexických jídel, salátů, polévek, pomazánek, jídel z jednoho hrnce, na pyré, nebo jako příloha k masu. Stačí jen zvolit ten správný druh a vynikající pokrm je na světě. Většinu fazolí je dobré předem na přibližně 10 hodin namočit, aby se zkrátila doba vaření. Někteří lidé mohou mít také obavu z nadýmání. Tento problém lze snadno zmírnit přidáním kmínu nebo saturejky a také slitím vody, ve které se fazole máčely.
  • Skladování: Skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.
Nutriční hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal)1453/342
Bílkoviny (g)23
Tuky (g)1,2
Z toho nasycené mastné k. (g)0,2
Sacharidy (g)57
Z toho cukry (g)1,2
Vláknina (g)-
Sůl (g)0,3

Doplňkové parametry

Kategorie: Luštěniny
Hmotnost: 0.405 kg
Složení: Bez palmového oleje, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez laktózy, Vhodné pro vegany, Vhodné pro vegetariány, Vysoký obsah bílkovin, Dia
Země původu: Česko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

banner diana company

Nejširší výběr sušeného a lyofilizovaného ovoce, ořechů, super-potravin, semínek, sušeného ovoce a ořechů v polevách, ale i cukrovinek, želé a lékořice doručíme nyní až k Vám domů! Prioritou je nejvyšší kvalita produktů, které dovážíme přímo od farmářů, výrobců či zpracovatelů výhradně ze zemí původu. Náš sortiment jsme pro Vás doplnili o pečlivě vybrané spektrum zdravých potravin, mezi kterými najdete ořechové pasty a másla, bezlepkové pečivo, obiloviny, vločky, kaše, marmelády a džemy, tyčinky, sirupy, kávu a čaje, ale také například luštěniny nebo sušené houby, které splňují naše představy o nejvyšší kvalitě.