stranka: 19
Zobrazit
Skrýt

Bábovka z pravé čokolády s datlemi a vlašskými ořechy

INGREDIENCE - TĚSTO
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
160 g cukru
1 vanilkový cukr
180 g másla
200 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva

INGREDIENCE - ČOKOLÁDOVÁ NÁPLŇ
60 g čokolády na vaření
100 ml mléka

DALŠÍ INGREDIENCE
Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
12 ks sušených datlí bez pecek nakrájených na malé kostičky
Hrstku a půl vlašských ořechů nakrájených nahrubo a hrstku rozinek sultánek

POSTUP PŘÍPRAVY:
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Když je úplně tekutá, přilejeme mléko a pořádně prohřejeme – ale ne až do varu, poté odstavíme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme máslo, mléko a smetanu. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pořádně rozmícháme.Do těsta přidámedatle a ořechy. Po promíchání z těsta oddělíme asi 1/3 a zamícháme do ní připravenou čokoládu.Vyšleháme bílky do tuha, větší část pomalu zamícháme do vanilkového a zbytek do čokoládového těsta.Do formy nalejeme nejdříve vanilkové těsto a následně čokoládové. Pečeme na 170°C cca 50 – 60 min.

Dotazy a připomínky

Pomozte nám se zlepšit! Potěší nás Vaše připomínky a zodpovíme jakýkoliv dotaz. Jsme tu pro Vás!

Poslat

Anketa
Nejsou nastaveny žádné otázky